Annonce
Mad og drikke

Enkel rosé og to femstjernede rødvine

Arkivfoto: Vibeke Toft/Scanpix.

Brødtekst

2019 Rosé no. 02 Løgismose, Vin de France, Frankrig Netto: 60 kroner (12,5 procent)

Pinot noir. Meget lys pink med en intens duft af jordbær, rose og lime. Der er noget svedigt i duften, som hænger godt sammen med den lille yoghurtsyrlighed, som er i smagen, der ellers er domineret af røde bær - jordbær, kirsebær og hindbær. Vinen er rund og nærmest cremet i munden, og der er smør og ost i afslutningen, hvilket antyder, at vinen har gennemgået malolaktisk gæring. Længden i smagen holder ikke nogen vågen, men overordnet er det en pænt komponeret rosé, hvor pris og kvalitet hænger godt sammen. En vin, der kan drikkes både solo og til lette retter. Tre store stjerner.

2019 Rosé Løgismose Selected, Coteaux d’Aix en Provence, Frankrig Netto: 80 kroner (13 procent)

Laksefarvet med klar duft af abrikos, fersken, cantaloupe-melon og svag lime. Fersken, melon og abrikos går igen i smagen, som har god intensitet og vedholdenhed. Syren er moderat, men tilpas, og der er pæn længde på eftersmagen. En provencalsk rosé med bred appel - den er først og fremmest brugbar som terrassevin, men kan også klare eksempelvis en salat med kylling eller grillet laks. I dette segment kan man sagtens finde billigere, oversøiske vine - her betaler man for elegance. Fire stjerner.

2017 Côtes du Rhône Charvin, Orange, Frankrig Vinova.dk: 135/110 kroner v. 6 (for 2018) (14 procent)

Intens duft af mørke kirsebær, brombær, mørke blommer, peber, rå bacon, stillestående havnevand og grafit - og så en overraskende parfume af viol, lige før vinen lander på tungen. Den fylder helt op i munden med store tanniner og en veldoseret syre, der holder styr på alkoholen og trækker så meget mundvand, at man smækker med tungen efter endnu en slurk. Vinens struktur er med andre ord massiv, men der er også tryk på den mørkerøde bærfrugt i smagen og pæn længde på eftersmagen. Kan godt tåle at blive serveret ved 15-16 grader. Til seks styk-prisen får du svært ved at finde lige så høj kvalitet i et supermarked. Fem stjerner.

2015 Tessellae Old Vines Lafage, Côtes du Roussillon, Frankrig Philipson Wine: 135/90 v. 12 (14,5 procent)

Tydelig duft af sorte kirsebær, svesker, rød frugtgrød og tørre brombær, tørrede blade og et drys peber. I munden er vinen saftig med stor syre og tydelige tanniner, der dog er ved at lægge børsterne, og så bæres smagen igennem af stor, mørk frugt med indslag af blomme, sveske og kirsebær, en smule lys tobak og peber. Vinen med næsten fem år på bagen forekommer mere frisk i smagen end i duften, og den kan nok holde sig i form et par år mere. Lige nu kan den klare det meste røde kød, som du kan finde på at smække på grillen. 12-styk-prisen hiver den op på fem små stjerner.

2016 Bastide Miraflores Côtes du Roussillon, Frankrig Philipson Wine: 90 kroner v. 12 (14,5 procent)

En tæt duft af mørke hindbær, brombær, solbærlikør, røget kød, kaffegrums, sød lakrids og fløde. Stor sødmefuld frugt i smagen balanceret af en afstemt syre, der væver sig sømløst sammen med modne, næsten fløjlsbløde tanniner. Bitre solbær, sorte kirsebær, modne brombær og en smule bitter chokolade og kaffe. Der er en cremet mundfornemmelse i afslutningen, som ikke forstyrrer det overordnede indtryk af vin, man gerne vil have et glas mere af. Fire store stjerner.

2016 Révélation Grenache-Mourvèdre Badet Clément, Pays d’Oc, Frankrig Bilka: 99 kroner (13,5 procent)

Mørk og næsten uigennemsigtig i glasset. En svag brændt tone blander sig med brombær og mørke hindbær, kakao, lys tobak og et lille fadpræg i duften, og der er en antydning af bittert træstøv. I munden har vinen en stor krop med stor frugtsødme fra grenache-druerne i form af brombær, sorte kirsebær og kandis fulgt af mørk chokolade og peber. Tanninerne er modne og veldoserede, og der er god længde på smagen, men undervejs savnes et lille bid fra syren, som ikke er overvældende. I betragtning af området er alkoholprocenten holdt på et moderat niveau, og det gør vinen godt. Den må gerne serveres ved 13-14 grader, det giver den en god friskhed, især på en varm dag. Udmærket komponeret til prisen. Fire små stjerner.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Kerteminde

Politiet fik travlt efter 'gløder ramte stråtag': Det var dog slet ikke så farligt endda

Odense

Mere asfalt med 130 km/t: Hastigheden på Fynske Motorvej får et ekstra nøk

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Middelfart

Der kommer færre teststeder i Middelfart fra denne uge: Her er ændringerne

Erhverv

Her er kommunens billigste hus: - Det er selvfølgelig et håndværkertilbud. Det giver næsten sig selv

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Middelfart

Borgere kommer til PCR-test uden at bestille tid: - Det gør det mere bøvlet for os

Nyborg For abonnenter

Poul og Dorthe så flammerne æde deres lade: - Det er noget, man ikke regner med sker for en

Sport

Se det bizarre uheld her: Danmark er i OL-finalen efter drama på cykelbanen

Annonce