Annonce
Indland

Enigt Folketing åbner for nej til russisk gas

Danmark kan fremover sige nej til rørledninger med henvisning til udenrigs- og sikkerhedspolitiske hensyn.

Et enigt Folketing har torsdag formiddag vedtaget et lovforslag, der giver mulighed for at inddrage udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitiske hensyn, når Danmark skal tage stilling til, om energiselskaber skal have lov at nedlægge elkabler og rørledninger på dansk søterritorie.

Hidtil har det kun været muligt at inddrage miljøhensyn og sikkerhedshensyn, når Danmark skulle tage stilling til den slags ansøgninger.

Lovændringen kan blive relevant, når Danmark skal tage stilling til, om det russiske gasselskab Gasprom skal have lov at føre en rørledning kaldet Nord Stream 2 gennem dansk farvand.

Nord Stream 2 er nemlig planlagt til at løbe gennem Østersøen syd om Bornholm. Linjeføringen syd om den danske klippeø er afgørende.

Hvis gassen føres nord om Bornholm, løber forbindelsen nemlig på kontinentalsoklen. Og så forhindrer den internationale havretskonvention Danmark i at sige nej.

Derfor er det netop vedtagne lovforslag mere et udenrigspolitisk signal, end det er en reel forhindring for en russisk gasledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce