Annonce
forside

Enhedslisten vil købe lukket baptistkirke

Enhedslisten skal på en ekstraordinær generalforsamling den 28. november beslutte sig for, om man skal byde på den tidligere baptistkirke i Pjentemøllestræde. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Enhedslisten indkalder til ekstraordinær generalforsamling for at drøfte, om man skal afgive et bud på tidligere baptistkirke. For to år siden gav det uro og udmeldelser, da partiforening havde lignende sag på dagsordenen.

Svendborg: Den tidligere baptistkirke i Pjentemøllestræde kan blive nyt partikontor- og samlingssted for Enhedslistens partiforening i Svendborg.

Medlemmerne er indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling den 28. november, hvor de skal tage stilling til, om partiforeningen skal give et bud på den tomme Betaniakirke. Den sælges via ejendomsmæglerfirmaet Nybolig ved en budrunde med frist den 30. november.

Marianne Pacarada, der er kontaktperson i Enhedslistens bestyrelse i Svendborg, bekræfter, at der er indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling med et muligt køb af den tomme kirke på dagsorden, men hun er ellers ikke meget for at kommentere sagen. Hun siger dog:

- Vi synes, det kunne være et spændende køb. Det er det eneste, jeg kan sige.

Annonce

Der er altid nogen, der tager partiprogrammets bogstav meget alvorligt og har det udgangspunkt, at man så vidt muligt skal leve op til det, der står. Nogen er meget faste i kødet og ideologiske, og så er der nogen, der har en mere pragmatisk tilgang til det.

Roger Buch, ekspert i kommunalpolitik

Kort fortalt

Svendborg Baptistmenighed nedlægges fra nytår, og menigheden har besluttet at sælge den lille Betaniakirke i Pjentemøllestræde.

Kirken er sat til salg ved et udbud, og fristen for at afgive bud udløber den 30. november klokken 12.

Enhedslistens partiforening i Svendborg holder den 28. november ekstraordinær generalforsamling, hvor medlemmerne skal beslutte sig for, om Enhedslisten skal afgive et bud på den tomme kirke.

Kirken i Pjentemøllestræde er sat til salg ved en budrunde, der udløber den 30. november. Måske afgiver Enhedslistens partiforening i Svendborg et bud. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Står fast på ideologien

Enhedslisten forsøgte for to år siden også at blive ejere af en ejendom, og dengang skabte det uro i baglandet.

Partiforeningen indkaldte i juni 2016 til ekstraordinær generalforsamling for at drøfte, om den skulle afgive et bud på det mangeårige partikontor i Møllergade 105. Et flertal gav dengang partiforeningen mandat til at byde på ejendommen, som dog endte med at blive solgt til anden side.

Beslutningen om at afgive et bud på ejendommen blev truffet med stemmerne 12 for og 4 imod, men i kølvandet på sagen opstod der altså uro, og to lokale medlemmer endte med at melde sig ud af Enhedslisten.

Det er Enhedslistens princip om, at man hellere ser borgerne eje i fællesskab fremfor at dyrke den private ejendomsret, der dengang splittede foreningen. Ekspert i kommunalpolitik og forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, mener, at modstanden er udtryk for, at nogle medlemmer står fast på en ideologi og nogle principper, mens andre bevæger sig.

- Der er altid nogen, der tager partiprogrammets bogstav meget alvorligt og har det udgangspunkt, at man så vidt muligt skal leve op til det, der står. Nogen er meget faste i kødet og ideologiske, og så er der nogen, der har en mere pragmatisk tilgang til det. Historisk set er vi blevet meget mere pragmatiske, men derfor kan det godt stadig skabe intern uenighed, siger han.

Roger Buch vurderer ikke, at der vil være nogen i Enhedslisten, der vil sige nej til at byde på ejendommen, fordi der er tale om en tidligere kirke.

- Der tror jeg, man vil være pragmatisk og betragte bygningen som nogle mursten. Til gengæld kan jeg godt forestille mig, at man fra sælgers side vil spørge, om man skal sælge til et parti, som er så kritiske overfor kristendom og religion, siger Roger Buch.

Ikke annonceret

Næste uges ekstraordinære generalforsamling er hverken nævnt på partiforeningens hjemmeside eller Facebookside, men Marianne Pacarada afviser, at der er tys-tys om sagen.

- Det er ikke hemmeligt. Vores medlemmer er blevet indkaldt, men det handler om et huskøb, og nu vil jeg ikke udtale mig mere, siger hun.

Kirken med tårnbygning og kirkesal er opført i 1908, og ejendommen er i 1949 udvidet med en sidebygning. Ejendommen i Pjentemøllestræde er i alt på 223 kvadratmeter, og den ligger på en 1144 kvadratmeter stor grund.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce