Annonce
Kerteminde

Enhedslisten vil have minimumsnormeringer: - Det er noget af det allervigtigste for os

Jutta Lundqvist Nielsen (EL) går til budgetforhandlingerne med et ønske om minimumsnormeringer. Arkivfoto: Kim Rune
Torsdag er der budgetforhandlinger i byrådet, og hvis det står til Enhedslisten, så bliver aftalen med minimumsnormeringer i daginstitutionerne, fortæller Jutta Lundqvist Nielsen (EL). Det er et af de allervigtigste punkter for partiet.

Kerteminde: Budgettet for 2020 er lige på trapperne, og direktionen er kommet med sit budgetforslag. Enhedslisten går til forhandlinger med ønske om minimumsnormeringer og bæredygtighed. Det fortæller Jutta Lundqvist Nielsen (EL), der sidder i økonomiudvalget.

- Vi vil have minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Vi ønsker tre børn per voksen i vuggestuerne og seks børn per voksen i børnehaverne. Det er noget af det allervigtigste for os.

Jutta Lundqvist Nielsen ved godt, at det er et ultimativt krav, der kan blive svært at indfri.

- Jeg ved ikke, hvor realistisk det er, men vi vil ikke fravige. I dag er der 10 børn per voksen i daginstitutionerne i kommunen, så jeg ved godt, at det nok ikke bliver helt, som vi ønsker.

Annonce

Økologi, bæredygtighed og elbiler

Et andet af Enhedslisten fokusområder til budgetforhandlingerne er det grønne område.

- Vi vil have ført penge til det grønne område. Vi har nedsat et grønt råd, der har arbejdet i over et år. Vi skal lytte til dem og høre deres afrapportering, siger Jutta Lundqvist Nielsen.

Helt konkret har Enhedslisten et ønske om at lave energirenoveringer, vedvarende energikilder og anvende elbiler i kommunen.

Udover miljøet og minimumsnormeringerne ønsker Enhedslisten sig en borgerrådgiver, forklarer Jutta Lundqvist Nielsen.

- Vi fremsætter igen et forslag om en borgerrådgiver i kommunen. Der er for mange sager, der bliver anket, så vi kunne godt bruge et bindeled mellem borger og kommune.

Kan ikke spare en procent igen

Direktionen er kommet med deres budgetforslag, og der står, at der ligesom i 2019 skal spares en procent. Men det vil Jutta Lundqvist Nielsen ikke være med til.

- Det kan vi ikke en gang til. Vi lovede, at det var ét år. Det var en speciel situation i år, hvor vi skulle rette op på økonomien, og det har vi gjort. Vi kan ikke blive ved med at lave de her rammebesparelser.

I stedet vil Enhedslisten spare på budgetværnet - et område, borgmesteren har haft sine bekymringer om at spare væk.

- I stedet for et budgetværn på fem millioner kroner, vil vi have et budgetværn på tre millioner, så vi sparer to, siger Jutta Lundqvist Nielsen.

Hun er tryg ved at skære i budgetværnet, fordi direktionen har lagt midler ind i budgettet.

- De har lavet genopretninger og lagt midler ind, så de ekstra udgifter i 2019 dækkes i 2020.

Og så er hun optimistisk på byrådets vegne.

- Jeg tror, vi lander et forlig på fredag, lyder det fra Jutta Lundqvist Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce