Annonce
Nyborg

Enhedslisten skifter ud efter intern strid

Melissa Meulengracht, spidskandidat for Enhedslisten Nyborg, glæder sig over, at der nu er skabt ro på de indre linjer efter et forår præget af intern uenighed i partiets lokalbestyrelse. Arkivfoto: Mogens Rasmussen
Siden den ordinære generalforsamling i februar har Enhedslisten i Nyborg været præget af interne uenigheder. Ny talsperson er Charlotte Kirketerp, der afløser Bjarne Christiansen.

Nyborg: Tidligere i år blev 29-årige Melissa Meulengracht valgt som ny politisk frontfigur for Enhedslisten i Nyborg, og sådan er det fortsat.

De politiske mærkesager er der heller ikke lavet om på.

Til gengæld har det været nødvendigt at skifte ud i partiets lokalbestyrelse, ligesom der er valgt en ny talsperson. Det sker efter en intern strid, erfarer Fyens Stiftstidende.

Annonce

Selv ønsker Melissa Meulengracht ikke at gå i detaljer om forløbet. Men hun bekræfter overfor avisen, at foråret har været præget af uro på de indre linjer.

Til gengæld forventer hun, at der nu er faldet ro på, så man kan begynde at se fremad mod kommunalvalget om cirka halvandet år.

Det samme gør 35-årige Charlotte Kirketerp, Kissendrup, der blev valgt som ny kontaktperson for Enhedslisten i Nyborg på en ekstraordinær generalforsamling 24. juni.

Efter at være flyttet fra København til Østfyn for lidt over to år siden blev hun tidligere på året valgt ind i Enhedslistens lokalbestyrelse for første gang.

Det var dog en anden, nemlig Bjarne Christiansen, der overtog posten som kontaktperson på den ordinære generalforsamling 9. februar.

Men der gik ikke lang tid, før han valgte at trække sig. Ikke bare som kontaktperson - det, der i andre partier vil gå under betegnelsen lokalformand - men fra bestyrelsen i det hele taget.


Jeg sagde på den ekstraordinære generalforsamling, at jeg har nydt det ad helvede til i corona-tiden, hvor der ikke var foregået noget som helst.

Benny Pieszak, tidligere medlem af lokalbestyrelsen i Enhedslisten Nyborg


Ifølge vedtægterne havde bestyrelsen muligheden for at pege på en ny kontaktperson, men man kunne ganske enkelt ikke blive enige, erfarer Stiftstidende.

Derfor måtte der en ekstraordinær generalforsamling til.

Afsked med Benny

Ved den lejlighed tog man afsked med en anden markant personlighed, nemlig Benny Pieszak, der var med til at starte Enhedslisten Østfyn tilbage i slutfirserne.

Han har siddet i lokalbestyrelsen lige siden, foruden at sidde i byrådet en enkelt periode for Enhedslisten, og vil efter eget udsagn fortsætte med at arbejde for partiet på de indre linjer.

Svaret er "nej", når man spørger ham, om den seneste tids interne stridigheder har påvirket hans beslutning om at forlade bestyrelsen efter at have modtaget genvalg for blot få måneder siden.

- Jeg sagde på den ekstraordinære generalforsamling, at jeg har nydt det ad helvede til i corona-tiden, hvor der ikke var foregået noget som helst. Man skal forstå at stoppe i tide, når man sidder på en ansvarspost, og den tid er altså nu, siger han.

Enhedslistens nye lokalbestyrelse består af følgende: Anders Kirkebæk-Jensen, Svindinge, Lars Bennedbæk, Nyborg, Preben Jørgensen, Nyborg, Melissa Meulengracht og Charlotte Kirketerp, Kissendrup.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce