Annonce
Indland

Enhedslisten raser efter partihop i regionsrådet: - Det er mandattyveri

Vibeke Syppli Enrum raser over, at 32-årige Andreas Lund Andersen har skiftet Enhedslisten ud med Alternativet. Hun mener, at han dermed stjæler et mandat fra venstrefløjspartiet. Arkivfoto: Mads Hansen

32-årige Andreas Lund Andersen fra Odense har kun siddet i regionsrådet for Enhedslisten i nogle få måneder, men nu har han valgt at skifte til Alternativet. Mandattyveri, lyder reaktionen fra Vibeke Syppli Enrum, der nu er eneste repræsentant for Enhedslisten.

Alternativet har på lidt alternativ vis fået sin første politiker i regionsrådet i Region Syddanmark.

32-årige Andreas Lund Andersen, der til daglig arbejder som sygeplejerske i psykiatrien i Odense, har valgt at droppe Enhedslisten og i stedet melde sig ind i Alternativet.

Andreas Lund Andersen kom så sent som i september ind i regionsrådet, da Mikkel Andersen fra Enhedslisten blev ekskluderet fra partiet, fordi han igennem længere tid ikke havde betalt sin partiskat.

Men efter at have siddet med til tre regionsrådmøder for Enhedslisten, har han nu valgt at søge andre veje. Ifølge den 32-årige odenseaner er der både tale om et tilvalg af Alternativet og et fravalg af Enhedslisten.

- Jeg kan godt lide Alternativets opgør med den politiske kultur, hvor man forsøger at søge det brede samarbejde frem for at stå på sidelinjen og råbe af det hele. Det er blandt andet det, som Enhedslisten har gjort i forhold til Nyt OUH, hvor jeg som sygeplejerske ved, at der er et behov for at bygge nyt, siger Andreas Lund Andersen, der stiller op til årets regionsrådsvalg med mærkesager om at støtte Nyt OUH og forsøge at få akutbilerne tilbage til blandt andet Faaborg.

Mere end 40.000 syddanskere stemte ved regionsrådsvalget på Enhedslisten. Det gav to mandater. Nu stjæler Andreas Lund Andersen så det ene mandat og giver det til Alternativet. Det er ikke anstændigt.Vibeke Syppli Enrum, regionsrådsmedlem for Enhedslisten

Partiet Alternativet

Den var den tidligere radikale minister Uffe Elbæk, der sammen med Josephine Fock, stiftede partiet Alternativet i november 2013.Partiet har fra start haft fokus på en generelt omstilling af samfundet - både økonomisk, miljømæssigt, kulturelt og socialt. Partiet er desuden blevet kendt for intentionen om at tage et opgør med den politiske kultur og ikke mindst den politiske tone.

Alternativet fik 4,8 procent af stemmerne ved valget i 2015 og har på den baggrund 9 mandater.

Partiet var ikke stiftet ved seneste kommunalvalg og har derfor ingen valgte politikere i regionerne eller kommunerne.

Enhedslisten raser

Enhedslistens tilbageværende repræsentant, Vibeke Syppli Enrum, lægger ikke skjul op, at hun mener, at det er uanstændigt, at Andreas Lund Andersen ikke afleverer sit mandat tilbage til Enhedslisten, når han vil skifte til Alternativet.

- Det vil vi betegne som mandattyveri. Mere end 40.000 syddanskere stemte ved regionsrådsvalget på Enhedslisten. Det gav to mandater. Nu stjæler Andreas Lund Andersen så det ene mandat og giver det til Alternativet. Det er ikke anstændigt.

Andreas Lund Andersen mener ikke, at der er tale om et tyveri af Enhedslistens mandat.

- Det er en lidt sjov anskuelse, hvis du spørger mig. Enhedslisten valgte efter min opfattelse at frasige sig Mikkel Andersens mandat, da de ekskluderede ham. Hvis han kommer tilbage fra sin sygeorlov, erstatter han mig. Men i så fald vil han jo være løsgænger. Så Enhedslisten har allerede mistet deres mandat, siger han.

Den udlægning gør dog ikke hans nu tidligere partifælle mildere stemt.

- Det er noget vrøvl. Der er 40.000 mennesker, der har stemt på Enhedslisten ved sidste valg. At han så er kommet ind, fordi Mikkel tager orlov, har jo ikke noget med det at gøre. Så jeg synes, at han skulle skamme sig, siger hun.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Navne For abonnenter

Gift i 65 år: - Og nu render du også med min tjenestepige!

Nyborg

Reddet på målstregen: Balletskolen flytter til musikskolen

Nordfyn For abonnenter

Odense kan være uoverskuelig for ældre: - Vi kommer nok "aller" til at prøve letbanen

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Faaborg-Midtfyn

Man behøver ikke bruge flere penge for at skabe bedre velfærd

Erhverv

Kirsten sælger sidste bid af sin mands firma: - De interesserede tænkte nok, at jeg var et let offer

Erhverv

Marcus og Marius drømmer om at overtage slægtsgården: - Men det bliver svært uden investorer udefra

Navne For abonnenter

Ordblinde Mads hiver sølvmedalje med hjem fra svendeprøven: Tømrerfirma har allerede ansat ham

Odense For abonnenter

Carlos Daabas anholdt i Bulgarien: På flugt siden politiet droppede håndjern på vej til arresten - Han ønsker at vende hjem

Faaborg-Midtfyn

Forældre klager over andre forældre: Nu vanker der bøder, hvis ikke du slukker motoren ved skoler og børnehaver

Annonce