Annonce
112

Enhedslisten Odense forlader Vollsmose-aftalen

Enhedslisten melder sig ud af den omdiskuterede Vollsmoseplan, der blandt andet indebærer nedrivning af ejendomme i Bøgeparken. Partiet opfordrer andre partiet til at følge trop. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

På mandagens lukkede kvartalsmøde orienteredes byrådets medlemmer om udmøntningen af den omdiskuterede Vollsmoseaftale. Enhedslisten, der har forholdt sig kritisk under hele processen, meddelte samme dag, at de forlader aftalen.

- Vi gik ind i forhandlingerne med forhåbning om, at vi kunne bidrage til at sikre nogle markante ændringer i aftalen. Det står nu klart for os, at den såkaldte udviklingsplan for Vollsmose ikke kan forenes med vores politiske værdier, og derfor træder vi ud af aftalen, siger partiets politiske ordfører Reza Javid i en pressemeddelelse.

Med partiet bør ikke stå alene udenfor.

- Vi opfordrer de andre partier, især Alternativet og Radikale, som sammen med Enhedslisten har stemt imod lov om parallelsamfund i Folketinget, til at gøre det samme i Odense Byråd. Det er ren revolverpolitik, at regeringen, S, SF og DF tvinger kommuner og boligforeninger til at sælge og nedrive almene ejendomme med trussel om ekspropriation, lyder det i pressemeddelelsen.

Enhedslisten mener, at planen vil diskriminere både områder og mennesker på baggrund af indkomst, etnicitet og uddannelse.

- Loven om parallelsamfund vil destruere samfundets ressourcer ved at nedrive tusindvis af velfungerende almene hjem og tvangsflytte uskyldige mennesker mod deres vilje. Det kan Enhedslisten Odense ikke acceptere, lyder det fra Reza Javid, Enhedslistens politiske ordfører i Odense Byråd.

Hvordan planen præcist er udformet, vil Enhedslisten dog ikke kommentere på:

- Vi ønsker ikke at udtale os konkret om indholdet af aftalen, før den er offentliggjort, lyder det fra ordføreren.

Annonce

Har indkaldt beboere til møde

Enhedslisten Odense har nu inviteret beboerne i Vollsmose og andre odenseanere til til et lyttemøde, hvor partiets byrådsmedlemmer, Mathilda Printzlau-Paulsen og Reza Javid, vil lytte til, hvordan beboerne oplever planen.

"Vi vil opfordre beboerne i Vollsmose og andre odenseanere til at stå sammen om de demokratiske værdier, som er blevet tilsidesat i forbindelse med planen", lyder det i indkaldelsen til mødet.

Mødet holdes i Egeparkens Beboerhus i Vollsmose onsdag den 15. maj fra klokken 19 til 21.

Den sidste Vollsmoseplan kommer på dagsorden til beslutning på byrådsmødet den 22. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce