Annonce
112

Enhedslisten kræver sag om forårs-sfo i byrådet

Enhedslisten med Susanne Gustenhoff i spidsen kræver nu sagen om forårs-sfo i byrådet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Efter Børne- og Ungeudvalget i Svendborg Kommune onsdag besluttede at indføre forårs-skolefritidsordning for de ældste børn i børnehaven, kommer der nu skarp kritik fra Enhedslisten. De mener, udvalget ikke har lyttet til høringssvarene og kræver nu sagen i byrådet.

Svendborg: - Det her må absolut være en ommer. Det, vi ser her, er efterdønningerne af besparelser, som er helt urimelige på det her område. Derfor kræver Enhedslisten sagen i byrådet.

Sådan lyder udmeldingen hos byrådsmedlem Susanne Gustenhoff (EL) i en pressemeddelelse.

Børne- og Ungeudvalget traf beslutningen om at indføre den firemåneders skolefritidsordning fra april 2020 på udvalgsmådet onsdag aften. Men Enhedslisten er ikke tilfreds med den beslutning og mener ikke, der er blevet lyttet til de mange høringssvar. Derfor kræver de nu sagen til diskussion i byrådet.

Det er især den forringede normering, der vil komme med en forårs-sfo, som Enhedslisten ikke kan se gennem fingrene med. Partiet kritiserer også de manglende løsninger på, hvordan sfo-ordningen kommer til at fungere på de enkelte skolematrikler.

- Normeringerne er ganske enkelt for dårlige, og de fysiske rammer er der så godt som ingen beskrivelse af. Man må sige, at der er ikke blevet kigget meget til bekymringerne i høringssvarene. Fra børnehaverne og enkelte skoler bliver der udtrykt stor bekymring for antallet af voksne til de små, og for hvordan overgangen skal forløbe uden følgeskab af en kendt voksen, forklarer Susanne Gustenhoff i pressemeddelelsen, hvor hun kalder forårs-sfo for en discountløsning.

Forårs-sfo er kommet på tale, da kommunen skal spare på dagtilbudsområdet. Besparelsen skal findes i stillinger. Normeringen i de fire måneders forårs-sfo går derfor fra at være otte børn pr. voksen i børnehaven til at være 12 børn pr. voksen i forårs-skolefritidsordningen.

Sådan er besparelsen

Etableringen af forår-skolefritidsordning er et forslag, der kommer af, at kommunen skal spare på dagtilbudsområdet.

Ved at erstatte de sidste par måneder i børnehaven med forårs-SFO vil kommunen i 2020 få en besparelse på 1,5 millioner kroner. I 2020 år er besparelsen lidt mindre end i årene efter, da man heri også har medtaget et beløb på 1,42 millioner til etableringen af forårs-sfo-ordningen på skolerne.

I 2021 vil besparelsen være på tre millioner kroner - det samme i 2022.

Besparelsen ligger i stillinger - at opgaven løses i skolen med færre voksne. En pædagog koster cirka 450.000 om året, dermed er det cirka syv stillinger, der spares væk.

De penge, der bruges på at etablere forårs-sfo på skolerne, er et engangsbeløb. Skolechef Nanna Lohman oplyser dog, at man for eftertiden kommer til at bruge lidt penge på pædagogiske materialer. Her regner man med 10.000 kroner pr. skole om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Annonce