Annonce
Sydfyn

Enhedslisten håber på større opbakning: Seks har skrevet under på bekymringsbrev til Tesfaye

Jesper Kiel, Enhedslisten. Foto: Katrine Becher Damkjær
Seks ud af 29 byrådsmedlemmer har nu skrevet under på et brev til Udlændinge- og Integrationsministeren, hvor der sættes spørgsmålstegn ved udvisningen af en syrisk familie fra Sydfyn.

Svendborg: Seks byrådsmedlemmer har indtil videre skrevet under på det bekymringsbrev, som Enhedslisten har foreslået at sende til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

I brevet udtrykkes der bekymring for en syrisk familie fra Thurø, som er gået under jorden, fordi de er blevet nægtet ophold af Flygtningenævnet.

Jesper Kiel (EL) fortæller, at politikerne har frem til fredag klokken 12 til at skrive under på bekymringsbrevet.

- Jeg håber da, at nogle fra Socialdemokratiet også vil bakke op, siger han.

Det står i bekymringsbrevet til Mattias Tesfaye

Svendborg Kommune ser med bekymring på at børnefamilier med baggrund i Syrien mister deres opholdstilladelse, med henblik på at de så skal rejse tilbage til et land, hvor der er tvivl om sikkerheden og som fortsat er styret af et brutalt diktatur.

Vi mener det er bedst for børnene og familierne at blive i deres vante omgivelser på Sydfyn frem for at tage tilbage til et land, hvor der ikke er garanti for sikkerhed og menneskerettigheder. Udsigten til et langvarigt ophold på et udrejsecenter for familierne er også bekymrende, det vil skade børnenes opvækst og forhindre familierne i at leve et normalt liv, hvor de kan bidrage til det samfund, de lever i.

Vi opfordrer til, at der findes løsninger, som kan sikre at børn og familier kan fortsætte deres liv i de lokalområder, hvor de er nu. Svendborg Kommune påtager sig gerne fortsat opgaven med at integrere flygtninge og skabe de bedst mulig rammer frem til at der sikre og trygge rammer.

Indtil videre har Enhedslistens tre byrådsmedlemmer, Stina Sølvberg Thomsen, Susanne Gustenhoff og Jesper Kiel, skrevet under. Det samme har SF's Bruno Hansen og Radikale Venstres Steen Tinning og Hanne Ringgaard Møller.

- Nu ruller sagerne i hele landet. Der har været flere eksempler på, at unge mennesker er blevet revet ud af deres hverdag, fordi de er blevet nægtet ophold, og nu skal de sidde på et udrejsecenter, fordi de ikke kan rejse hjem, siger Jesper Kiel.

Sagen skulle have været drøftet på seneste byrådsmøde, men et flertal i byrådet mente, at sagen skulle tages af dagsordenen, fordi en udvisningssag ligger uden for byrådets kompetence at blande sig i.

Annonce
Annonce
Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce