Annonce
Indland

Enhedslisten: Giv os flere togstop

Arbejdet med at åbne station i Langeskov er i gang. Står det til Enhedslisten kan de fortsætte umiddelbart efter i Hjulby, Ullerslev, Marsløv, Odense Øst og Bolbro. Foto: Robert Wengler

Det er ikke nok med nyt stop i Langeskov - toget skal standse fem gange mellem Nyborg og Odense, hvis det står til Enhedslisten

Venstre er ikke afvisende

Annonce

Det passer Enhedslisten rigtigt godt, at Langeskov ikke får IC-stop til den kommende station. Partiet vil i stedet have halvtime drift på en ny nærbane, som skal køre mellem Nyborg og Svendborg, og som skal stoppe ved blandt andet de gamle trinbrædt-stationer på Østfyn ud over Langeskov: Hjulby, Ullerslev, Marslev og inde i Odense omkring Korsløkke-parken. Derudover skal det også standse i Bolbro vest for Odense.

- Når vi snakker om, at Fyn skal hænge sammen, er dette noget af det allervigtigste. Størstedelen af passagererne i togene er jo folk, der skal til og fra arbejde. Det vil få flere folk ud af bilerne og over i den miljømæssigt langt bedre togtrafik, siger Rune Lune, folketingskandidat for Enhedslisten.

Målet for Enhedslisten er tog, der kører hver halve time på strækningen, og at togene kommer til at køre hurtigere, end de gør nu.

- Allerede i 2005 foreslog vi at udbygge strækningen på Vestfyn med et spor mere. Dengang var ingen med på ideen, men det sker nu efter aftalen om togfonden. Så hvorfor skulle dette ikke kunne blive virkelighed, siger Rune Lund.

I Venstre er Lars Christian Lilleholt åben.

- Man skal aldrig afvise gode ideer - heller ikke selv om de kommer fra Enhedslisten. Lige nu er det vigtigste for os at sikre, at Langeskov får IC-tog, og at Svendborg-banen bliver forbedret. Men hvis der er økonomi i en nærbane mellem Svendborg og Nyborg med mange stop på Østfyn, så er det ikke noget, der ligger os fjernt, siger Lars Christian Lilleholt.

Socialdemokratiets Trine Bramsen vil også hellere bruge penge på at forbedre togforbindelsen mellem Svendborg og Odense.

- Og så vil det være en bedre ide at kigge på vejnettet, når vi snakker om trafikken mellem Svendborg og Nyborg. Man kan få rigtig meget vej for de penge, det vil koste at lægge flere spor og stationer mellem Nyborg og Odense, siger hun.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce