Annonce
Assens

Enhedslisten får ny kontaktperson

Kaj Alstrup kan fra nu af kalde sig Enhedslistens kontaktperson. Arkivfoto: Kim Rune

Enhedslisten i Assens har fået ny kontaktperson. Det blev besluttet på partiets generalforsamling forleden.

Partiets hidtidige kontaktperson, Morten Pabst Petersen, flytter til Middelfart og stillede derfor ikke op til nogle poster. Som ny kontaktperson blev byrådsmedlem Kaj Alstrup valgt. Han stopper sit deltidsarbejde som gymnasielærer på HF- og VUC Fyn Glamsbjerg her til sommer. Det vil give ham mere tid til både byrådsarbejde og Enhedslisten.

Rune B. Christensen, 1. suppleant til byrådet, blev genvalgt til bestyrelsen. Rune Christensen fungerer oftest som sekretær og ansvarlig for hjemmesiden.

Mikael Andersen blev ligeledes genvalgt. Endelig blev Henrik Frydenborg og Gert Jacobsen genvalgt til henholdsvis kasserer og revisor samt suppleanter til bestyrelsen. /EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce