Annonce
Assens

Enhedslisten får ny kontaktperson

Kaj Alstrup kan fra nu af kalde sig Enhedslistens kontaktperson. Arkivfoto: Kim Rune

Enhedslisten i Assens har fået ny kontaktperson. Det blev besluttet på partiets generalforsamling forleden.

Partiets hidtidige kontaktperson, Morten Pabst Petersen, flytter til Middelfart og stillede derfor ikke op til nogle poster. Som ny kontaktperson blev byrådsmedlem Kaj Alstrup valgt. Han stopper sit deltidsarbejde som gymnasielærer på HF- og VUC Fyn Glamsbjerg her til sommer. Det vil give ham mere tid til både byrådsarbejde og Enhedslisten.

Rune B. Christensen, 1. suppleant til byrådet, blev genvalgt til bestyrelsen. Rune Christensen fungerer oftest som sekretær og ansvarlig for hjemmesiden.

Mikael Andersen blev ligeledes genvalgt. Endelig blev Henrik Frydenborg og Gert Jacobsen genvalgt til henholdsvis kasserer og revisor samt suppleanter til bestyrelsen. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce