Annonce
Debat

Enhedslisten er uambitiøs og vægelsindet

Flemming Risskov Jørgensen. Foto: Kasper Orthmann Andersen/Assens Kommune.

Læserbrev: Det er ikke nok med løs snak, hvis man vil have ført sin politik ud i livet. Der må konkret handling til. Og det er en klokkeklar kendsgerning, at Enhedslisten ikke har fremsat et eneste selvstændigt klimapolitisk forslag i byrådssalen.

I forbindelse med budgetprocessen i 2018 stemte Enhedslisten imod det eneste budgetforslag, der blev fremsat. Partiet fremsatte hverken sit eget budgetforslag eller nogen former for ændringsforslag. Der står ikke noget i byrådsreferatet om, at Enhedslisten skulle have fremsat forslag om vindmøller.

Det samme var tilfældet i 2020: Der står intet i byrådsreferaterne om, at Enhedslisten skulle have fremsat konkrete ændringsforslag om solceller, socialøkonomiske genbrugsvirksomheder eller lignende.

Annonce

Dette mønster gentager sig, når partiet stemmer blankt til de klimapolitiske forslag, vi fremsender fra Miljø-, Teknik- og Plan-udvalget: Enhedslisten fremsætter aldrig nogensinde ændringsforslag, der ville kunne hæve det ambitionsniveau, som partiet hævder er for lavt.

Enhedslistens kritik klinger temmelig hult, når partiet gerne vil kritisere andres forslag uden at komme med alternativer eller forslag til forbedringer. Vi kan sikkert godt leve uden Enhedslistens støtte til Natur- og Friluftspolitikken, som i øvrigt allerede har dannet grundlag for, at vi i Miljø-, Teknik- og Planudvalget har vedtaget en strategi, der bl.a. satser på CO₂-reducerende vådområde- og lavbundsprojekter.

Men kæden falder for alvor af, når Enhedslisten stemmer imod forslag, der er konkrete udmøntninger af en politik, som partiet tidligere har stemt for.

I december stemte Enhedslisten for kommunens klimastrategi, som klart og tydeligt satser på biogasbehandling af gylle i landbruget. Dengang var Kaj Alstrup tilhænger af, at bioforgasning skulle indgå som effektfuldt indsatsområde i klimastrategien.

Nu vil partiet pludselig stemme imod udvidelsen af et lokalt biogasanlæg. Kunne denne kovending hænge sammen med, at en anden af Enhedslistens kandidater – Henrik Storm Tegtmeier – er nabo til biogasanlægget?

Nu vil partiet pludselig stemme imod udvidelsen af et lokalt biogasanlæg. Kunne denne kovending hænge sammen med, at en anden af Enhedslistens kandidater – Henrik Storm Tegtmeier – er nabo til biogasanlægget

Flemming Risskov Jørgensen, SF
Annonce
Middelfart For abonnenter

Opretter 200 ekstra stillinger i år: Vild vækst i milliardkoncern trækker nye familier til Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Kæmpe løft af ældreplejen i Odense: Se hvordan nattens budgetkamp faldt ud

Odense For abonnenter

Scootere og store biler kører til og fra kolonihaver sent om aftenen: - De er der næppe for at klippe hæk

Odense

Kvinde væltet omkuld og røvet i Eventyrhaven: Mænd stak af med kuffert og tasker

Faaborg-Midtfyn

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Fyn

Se pressemødet: Politikerne præsenterede Odenses budget

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

OB For abonnenter

Derfor skal der noget med hjem fra Aalborg: OB skal udnytte konkurrenters Europa-slid

Kerteminde

Ivalos handicapcykel fundet hos mand i Odense: - Ih, er tyven kommet med den?

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Præsten er stoppet efter mindre end et år: Men han vil ikke fortælle hvorfor

Erhverv For abonnenter

Byggematerialerne er steget markant og håndværkerne har for travlt: Vejomlægning bliver mere end 1,5 mio. kroner dyrere end forventet

Hvem skal passe farmor

Talende dukker, virtual reality og videoproduktion: Ny sosu-uddannelse med fokus på teknologi skal få flere i faget

Annonce