Annonce
Erhverv

Enhedslisten blandede sig i Socialdemokratiets topspil

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Ifølge Ekstra Bladet var Enhedslisten involveret i kampen om, hvem der tog over efter Thorning-Schmidt.

I 2014 var Enhedslisten en del af spillet om, hvem der skulle tage over efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) som formand for Socialdemokratiet. Partiet frygtede, at det ville blive daværende finansminister Bjarne Corydon.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Det var et skrækscenarie for Enhedslisten, hvis Helle Thorning-Schmidt havde overgivet magten til Bjarne Corydon, siger Enhedslistens Pelle Dragsted til avisen.

- Der var en bekymring i den del af Socialdemokratiet, som støttede Mette Frederiksen (S), for at Helle Thorning-Schmidt ville lave en manøvre, hvor man skiftede statsminister uden en dronningerunde.

Da der var rygter om, at Helle Thorning-Schmidt var ved at lande et job i udlandet, var der ifølge Ekstra Bladet kontakt mellem Enhedslisten og den del af Socialdemokratiet, der støttede Mette Frederiksen.

Det endte med, at Enhedslistens daværende gruppeformand, Stine Brix, gav et interview til Altinget, hvor hun advarede mod et skifte på statsministerposten og sagde, at Enhedslisten ville sætte foden ned, skulle det ske.

- Vi havde ikke et særligt godt samarbejde med Bjarne Corydon. Det skyldes både politik, og at han optrådte med en betydelig dosis arrogance.

- Han talte åbent om Johanne Schmidt-Nielsens alder og kaldte os åbent kommunister. En ret usædvanlig adfærd over for et støtteparti, siger Pelle Dragsted.

Mette Frederiksen har ikke ønsket at kommentere historien over for Ekstra Bladet, men Bjarne Corydon siger til avisen:

- De kunne have sparet sig ulejligheden, eftersom jeg ikke havde nogen ambition om at blive statsminister.

- Men under alle omstændigheder er det jo i dag endt sådan, at Mette Frederiksen har sikret Enhedslisten større indflydelse end nogensinde tidligere i partiets historie.

Mens Helle Thorning-Schmidt efter valgnederlaget i 2015 gik til Red Barnet gik Bjarne Corydon først til et job i konsulentvirksomheden McKinsey og blev i 2017 direktør og chefredaktør for Børsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce