Annonce
Nordfyn

Engelske kurver: Jaguar er hva' vi har

Poul Erik Christensen i midten med sin røde åbne 12 cylindrede E-type, mener godt man kan blive en lille smule anglofil af at køre Jaguar og sætte sig ind i mærkets historie. Til venstre er det Jørgen Findsen. Foto: Thomas Gregersen
Det hører til sjældenhederne at se så meget ædelt kattedyr samlet i Skamby på en helt almindelig hverdag.
Annonce

Skamby: Der kan være flere skamboer, der i sidste uge skyndte sig at få vasketøjet ind, da der ved 18-tiden lød en dæmpet rumlen i byen. Der var dog langt fra optræk til tordenskrald og styrtregn på årets hidtil varmeste dag, men derimod den forfinede musik fra en ægte engelsk V12-motor.

På Søndervang i Skamby mødtes nemlig en del medlemmer af Jaguar Club Denmark til det årlige besøg hos Poul Erik Christensen, hvor Jaguarejerne udover en hyggelig aften omkring grillen også kunne opleve Poul Eriks Jaguar-værksted og få gode råd med på vejen.

Der var god stemning omkring grillen i haven, mens de mange entusiaster fra Jaguar Club Denmark fik mulighed for at sludre for første gang efter corona-restriktionerne. Foto: Thomas Gregersen

Poul Erik Christensen har tidligere drevet Autodan i Otterup, men har bygget nyt hus og værksted i Skamby, hvor det primært handler om de gamle ædle englændere.

I sådan et entusiast-selskab bliver Mr. Jaguar - Sir William Lyons - omtalt som om han er en personlig bekendt. Anekdoterne er mange og når man kender hver en kurve og møtrik på hans biler, så bliver det let at føle sig tæt på manden.

Det var Sir William Lyons, der i 1922 startede Swallow Sidecar Company sammen med motorcykelentusiasten William Walmsley. Som navnet antyder, var planen at lave motorcykler med sidevogne, men efter Anden Verdenskrig blev det til Jaguar Cars Limited. Swallow Sidecar Company havde nemlig brugt forkortelsen SS, der fik en lidt forkert lyd efter krigen.

Det var mange af Sir William Lyons smukke og unikke kurver fra tegnebordet, der havde materialiseret sig på parkeringspladsen med masser af cylindre, chrom, ægte træ, tykt læder og silkebløde motorgange.

I modsætning til den bølleagtige buldren fra store amerikanske V-motorer, så spinder en Jaguar og skal provokeres en del, før den så meget som knurrer en lille smule.

- Vi mødes her hos Poul Erik en gang om året og i år er vi 15 biler med, fortæller Jørgen Findsen, der er regionsansvarlig for Fyn.

På Fyn har klubben cirka 100 medlemmer, der samles om interessen for de fine britiske biler - og man behøver ikke eje en bil for at være medlem.

Både Jørgen Findsen og Poul Erik Christensen sidder i bestyrelsen for Jaguar Club of Denmark.

I juli samles klubben ved Skoda-museet i Glamsbjerg og tirsdag den 25. august mødes man ved Skovsøen i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Assens

Spritbilist kørte ind i helleanlæg

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce