Annonce
Sport

Engelsk storsejr afbrydes to gange efter racistiske tilråb

Stringer/Reuters
England slog Bulgarien 6-0 i en EM-kvalifikationskamp, der måtte afbrydes af dommeren efter racistiske tilråb.

England slog mandag aften ude Bulgarien 6-0 i en EM-kvalifikationskamp, der på mange måder gjorde fodbold ligegyldigt.

To gange i første halvleg blev kampen afbrudt af den kroatiske dommer Ivan Bebek efter gentagne racistiske tilråb fra tilskuerpladserne i Sofia.

Tilråbene såsom abelyde var angiveligt rettet mod engelske spillere som Marcus Rashford, Raheem Sterling og Tyrone Mings og kom fra dele af de bulgarske tilskuere.

England førte 2-0, da dommeren stoppede spillet første gang. Efterfølgende blev det annonceret på stadion, at kampen kunne blive afblæst før tid, hvis de racistiske tilråb fortsatte.

Da kampen blev genoptaget, øgede England føringen til 3-0, og spillet blev igen afbrudt, som reglerne foreskriver i Det Europæiske Fodboldforbunds Uefas protokol for den slags episoder.

Der blev ført samtaler mellem dommeren og spillere og ledere fra begge lande. Næste skridt ville have været helt at afblæse kampen.

Spillet blev genoptaget og var i alt afbrudt i seks minutter før pausen, og efter anden afbrydelse så man en større gruppe hætteklædte tilskuere forlade stadionet i Sofia.

Den engelske sejr kom efter nederlaget for nylig mod Tjekkiet, hvilket var Englands første i en kvalifikationskamp i ti år.

England tog med de tre point mod Bulgarien endnu et skridt mod EM-slutrunden, men er endnu ikke kvalificeret, da Kosovo slog Montenegro.

England topper gruppe A med 15 point foran tjekkerne med 12 point og Kosovo med 11 point. Alle mangler to kampe på nær Montenegro og Bulgarien, som er helt væk.

Bulgarien har skrabet tre point til sig i syv kampe.

Rashford lynede efter syv minutter til 1-0, og Ross Barkley øgede nemt til 2-0 efter 20 minutter.

Efter en god halv time sendte Kane et fremragende indlæg ind i hovedet på Barkley, der headede England på 3-0.

Kane var også oplægger til målene til 4-0 og 5-0, som Sterling scorede i henholdsvis første og anden halvleg.

Kane fik lov at slutte målfesten i det 85. minut med scoringen til 6-0, som er Kanes 28. scoring i landsholdstrøjen.

Kampen mandag var Englands første besøg i Bulgarien siden 2011, hvor der dengang blev råbt abelyde mod engelske Ashley Young.

Bulgarien blev straffet af Uefa i forbindelse med kampene mod Tjekkiet og Kosovo tidligere i kvalifikationen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce