Annonce
Sport

Engelsk amatørforbund presser omstridt boksepræsident

Usbekiske Gafur Rakhimov er uønsket som AIBA-præsident af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Det engelske forbund for amatørboksere vil have AIBA-præsident til at overveje sin position i OL-konflikt.

Det engelske forbund for amatørboksere opfordrer indirekte den kontroversielle præsident for Det Internationale Amatørbokseforbund (AIBA), Gafur Rakhimov, til at trække sig.

Det sker i et forsøg på at undgå, at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) fjerner amatørboksning fra OL-programmet i forbindelse med OL i Tokyo.

- Det er tid til, at du personligt overvejer, hvad du kan gøre, for at løse problemerne i amatørboksning, lyder det ifølge nyhedsbureauet AP i et brev fra englænderne til AIBA-præsidenten.

Baggrunden er, at IOC for nylig satte godkendelsen af OL-kvalifikationen på pause og samtidig blokerede for billetsalg til boksekampe og test af bokseanlæg i Tokyo.

Samtidig indstillede IOC al officiel kontakt til AIBA.

IOC har tidligere nævnt en deadline for afgørelsen af amatørboksningens OL-skæbne til juni.

Målet skulle være, at boksning skal være på OL-programmet og en mulighed er at afholde bokseturneringen uden AIBA's indblanding.

Gafur Rakhimov blev i begyndelsen af november valgt som ny præsident for AIBA. Den usbekiske forretningsmand er sat i forbindelse med organiseret kriminalitet, hvilket han selv har afvist.

I 2000 blev Rakhimov, som dengang var AIBA-medlem, ikke lov til at deltage ved OL i Sydney og OL i London i 2012, og det er forbudt for amerikanske statsborgere og firmaer at lave forretninger med den kontroversielle boksepræsident.

Boksning kom på OL-programmet i 1904. Siden har boksning været en del af OL på nær i 1912, da OL foregik i Stockholm, hvor boksning var forbudt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Annonce