Annonce
Faaborg-Midtfyn

Eneste sted på Fyn: Svanninge Bakker er med i naturkanon

Svanninge Bakker er - selvfølgelig - kommet med i Danmarks nye Naturkanon.

Svanninge Bakker: Som det eneste sted på Fyn, og som et ud af bare tre steder i hele Syddanmark er Svanninge Bakker udvalgt til at være med i Danmarks nye naturkanon, som Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen tirsdag løftede sløret for.

Alle danskere har i processen kunnet indsende deres forslag til juryen, og der ankom 1.670 forslag fordelt på mere end 500 natursteder.

- Danmarks Naturkanon skal være for alle danskere. Så uanset hvor vi er i landet, skal vi for eksempel på en familietur nemt kunne besøge et sted i Naturkanonen. Der er mere forunderlig natur i Danmark, end man tror. Jeg håber, at den nye Naturkanon kan inspirere alle borgere, så vi får endnu mere glæde af naturen, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Borgmester Hans Stavnsager (S) har selv været mellem forslagstillerne. Han skrev en indstilling og lagde et billede op af vilde hindbær.

- Svanninge Bakker lå hele tiden nummer et eller to mellem de steder, der fik flest kommentarer, så det er ikke nogen stor overraskelse, at det mest ikoniske naturområde på Fyn kommer med i den naturkanon. Andet ville have overrasket mig. Men jeg er alligevel glad, for at så mange kvitterer for den natur, vi gerne vil være kendt for i Faaborg-Midtfyn.

- Den status, det giver os at have Svanninge Bakker med i naturkanonen booster vores bestræbelser på at slå kommunens navn fast som danske bedste friluftskommune, så vi kan bestemt bruge hæderen til noget, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce