Annonce
Kerteminde

Energiselskab konkurs

Revninge Andels Energiselskabs biogasanlæg lukker og slukker. Hvad der skal ske med anlægget, der ligger på lejet jord, er et af flere ubesvarede spørgsmål.

BIOGAS: Naturgas Fyn overtager ledningsnettet til forbrugerne i Revninge

REVNINGE: Efter at have leveret varme til omkring 70 forbrugere i Revninge i godt 20 år måtte Revninge Andels Energiselskab Amba i denne uge kaste håndklædet i ringen.

Selskabet har i flere år kørt med underskud på driften, og selskabets biogas-anlæg står samtidigt overfor en større renovering.

- Der er to muligheder nu: En frivillig konkurs, hvor vi får en aftale med kreditorerne, eller en almindelig konkurs, hvor al aktivitet i selskabet stopper og et bo tager over. Vi arbejder lige nu på den frivillige konkurs, fortæller fomand Toke Terkelsen.

Selskabet lukker med en gæld på omkring 6,5 millioner kroner, hvoraf Kerteminde Kommune tegner sig for 4,5 millioner kroner, mens resten af kreditorerne er en bank og forskellige leverandører og håndværkere. Derudover har de godt 70 andelshavere hver 2500 kroner til gode, som de i sin tid skød ind i selskabet.

- Vi arbejder på at få så meget som muligt hjem til kreditorerne og andelshaverne. Hvor meget vi får hjem, kan jeg ikke sige, fordi vi er i en forhandlingsfase, siger Toke Terkelsen, der tilføjer, at de forskellige aftaler forhåbentlig er på plads til den generalforsamling, som selskabet afholder om to-tre uger.

Her vil Naturgas Fyn også deltage, da det er naturgasselskabet, der skal overtage ledningsnettet.

Det betyder blandt andet, at samtlige fyr hos andelshaverne skal undersøges.

- Når vi overtager ansvaret, skal vi have sikkerhed for, at anlæggene lever op til kravene. Der skal desuden skiftes dyser på anlæggene og en del skal muligvis helt udskiftes, fortæller administrerende direktør Rene Voss, Naturgas Fyn, som på generalforsamlingen vil fremlægge et tilbud på finansering af en ny gaskedel til andelshaverne.

- Vi er i gang med at regne på prisen, så den kan jeg ikke afsløre, men jeg er sikker på, at forbrugeren vil opleve en besparelse ved at skifte til en mere effektiv kedel, fordi brandværdien er højere i naturgas end i biogas, fortæller Rene Voss.

Selve biogas-anlægget vil Naturgas Fyn ikke overtage.

- Det er ikke inde i vores overvejelser. Hvor meget vi vil give for nettet, vil jeg ikke ud med, da det er en af de ting, vi forhandler om i øjeblikket, siger Rene Voss, der også foretrækker, at det lille energiselskab får forhandlet en frivillig konkurs på plads med kreditorerne.

- Det er vigtigt, hvis vi skal overtage nettet, at der er rent bord i forhold til kreditorerne. Alternativet til en konkurs er, at der kommer en investor på banen, men det er ikke særlig sandsynligt med de væsentlige investeringer, der skal gøres i anlægget, siger Rene Voss.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce