Annonce
Nordfyn

Energi Fyn vil undersøge, om der er basis for at lægge fibernet i Bogense

De fleste af de nordfynske husstande har mulighed for at koble sig til fibernet. Borgerne i flere af de større byer, herunder Bogense, har endnu ikke den mulighed. Arkivfoto
Blandt andet foranlediget af henvendelser fra mange borgere ønsker Energi Fyn at få klarhed over, om der skal installeres fibernet i Bogense.

Bogense: I en coronatid, hvor en del mennesker må opholde sig hjemme foran diverse skærme, har Energi Fyn oplevet at få påfaldende mange opkald fra borgere i Bogense.

Fælles for henvendelserne er, at de er utilfredse med deres nuværende internetforbindelse og derfor ønsker at høre om muligheden for at få fibernet og dermed en hurtigere og stærkere forbindelse. De mange henvendelser har gjort indtryk på Energi Fyn. Derfor vil selskabet efter sommerferien undersøge, om der er basis for at lægge fibernet i Bogense.

Vil det til den tid være muligt at samles fysisk, holdes et informationsmøde, og i modsat fald vil man forsøge at vejre stemningen på anden vis.

Annonce

Det fortæller Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn.

Energi Fyns strategi er at etablere fibernet, når der er tilslutning fra omkring 50 procent af husstandene i det pågældende område. Afhængig af den geografiske opbakning kan det eventuelt også komme på tale at dele byen op i zoner. Men udgangspunktet er i givet fald, at hele Bogense skal med.

- Interessen og behovet for at få fibernet er i den grad stigende. Det er blandt andet afstedkommet af mere hjemmearbejde og større brug af streamingtjenester efter udbruddet af corona. Fordelen ved fibernet er jo, at du får nogle væsentligt højere hastigheder, både når du sender og modtager data. Og en anden ting, der gør, at kunderne søger mod os, er, at de ønsker valgfrihed. De vil ikke have faste tv-pakker, og de vil kunne vælge den internetleverandør, de finder bedst, siger Carsten Nedergaard Hansen.

I dag får hovedparten af borgerne internet gennem Bogense Boligforening, der samarbejder med Stofa. Bedømt ud fra den seneste tids debat på Facebook vil en del borgere være stemt for at betale etableringsprisen på 995 kroner for at få lagt fibernet ind i stedet for den nuværende løsning.

Carsten Nedergaard Hansen fortæller, at Energi Fyn allerede har indgået samarbejder med 12 antenneforeninger rundt på Fyn.


Indtil videre har der i Bogense ikke været nogen interesse fra antenneforeningens side, men vi er selvfølgelig altid åbne for dialog.

Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn


- Indtil videre har der i Bogense ikke været nogen interesse fra antenneforeningens side, men vi er selvfølgelig altid åbne for dialog, siger han.

Her er der fiber i dag

Energi Fyn tilbyder i dag fibernet til hovedparten af de nordfynske husstande. Lidt afhængig af, hvordan en husstand defineres er der omkring 17.000 husstande i kommunen, og 13.300 af dem er i dag dækket med fibernet.

Det svarer til godt 78 procent.

De byer, der mangler fibernet, er Bogense, Morud, Særslev og Søndersø, hvor der i alt er omkring 3.200 husstande. Det er kendetegnende for de fire byer, at der er en lokal antenneforening. Energi Fyn ønsker at samarbejde med antenneforeningerne, hvis det er muligt.

Paradoksalt nok er det nordfynske fibernet-kort kendetegnet af, at der generelt er bedst adgang til fibernet, hvis man bor uden for flere af kommunens større byer, Bogense, Søndersø, Morud og Særslev. Forklaringen er, at 90 frivillige fibernetambassadører med afsæt i Landdistriktsrådet Nordfyn og den statslige bredbåndspulje og i samarbejde med Energi Fyn for år tilbage sørgede for opbakning til, at mange mindre byer og landområder fik fibernet.

At man ved den lejlighed ikke "gik ind i" de større byer skyldtes, at antenneforeningerne sad tungt på markedet. Det gør Bogense Antenneforening stadig, men bedømt ud fra borgernes tilkendegivelser, nærmer tiden sig for, at det kan ændre sig, lyder vurderingen fra Carsten Nedergaard Hansen.

Annonce
Assens For abonnenter

Forladt bindingsværkshus jævnet med jorden: Først købte lokale gammel rønne - nu skal de beslutte, hvad grunden skal bruges til

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Hvem var skyld i letbaneuheld? Både bilist og letbanefører mener, at de havde grønt lys

Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

OB

Christian Eriksen genoptræner på OB's anlæg

Odense

Smitten øges, mistrivslen stiger: Studerende på SDU møder syge op til undervisningen

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Navne

Begravelser og bisættelser lørdag den 4. december

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Nyborg

Nedrevet køreledning skabte lange køer på stationen: - Det værste er, når man ikke kan få klar besked

Assens For abonnenter

Pia får helt nye opgaver i Byrådet: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget jeg ikke skal lave

GOG

GOG-stjerner er tv-stjerner - alle vil se ligaens to topklubber

Annonce