Annonce
Middelfart

Fejlen er fundet: 900 Energi Fyn-kunder var uden strøm

Strømafbrydelse i Harndrup og Brenderup torsdag formiddag. Arkivfoto: Klaus Madsen.

Harndrup/Brenderup: 900 husstande var torsdag formiddag uden strøm.

Det oplyser Energi Fyn på sin hjemmeside.

Det uvarslede afbrud skete i området, der omfatter steder som Ore, Skovsgårde, Fyllested, Køstrup, Brenderup, Harndrup samt Fjelsted.

Det startede ifølge Energi Fyn klokken 9.38, og fejlen blev hurtigt udbedret.

Driftschef Claus Rasmussen fra Vores Elnet under Energi Fyn oplyser, at de fleste kunder fik strømmen tilbage efter en halv times nedbrud.

- Vi har haft en fejl på et højspændingkabel i Harndrup, og det var årsag til, at 900 kunder ikke havde noget strøm i cirka en halv time. Dog er der tyve kunder, som først får strøm om en time (ved 11.30-12.00-tiden, red.), for vi skal have kørt en generator ned, siger Claus Rasmussen

Driftschefen uddyber, at man cirka en gang om ugen oplever den slags nedbrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce