Annonce
Middelfart

Fejlen er fundet: 900 Energi Fyn-kunder var uden strøm

Strømafbrydelse i Harndrup og Brenderup torsdag formiddag. Arkivfoto: Klaus Madsen.

Harndrup/Brenderup: 900 husstande var torsdag formiddag uden strøm.

Det oplyser Energi Fyn på sin hjemmeside.

Det uvarslede afbrud skete i området, der omfatter steder som Ore, Skovsgårde, Fyllested, Køstrup, Brenderup, Harndrup samt Fjelsted.

Det startede ifølge Energi Fyn klokken 9.38, og fejlen blev hurtigt udbedret.

Driftschef Claus Rasmussen fra Vores Elnet under Energi Fyn oplyser, at de fleste kunder fik strømmen tilbage efter en halv times nedbrud.

- Vi har haft en fejl på et højspændingkabel i Harndrup, og det var årsag til, at 900 kunder ikke havde noget strøm i cirka en halv time. Dog er der tyve kunder, som først får strøm om en time (ved 11.30-12.00-tiden, red.), for vi skal have kørt en generator ned, siger Claus Rasmussen

Driftschefen uddyber, at man cirka en gang om ugen oplever den slags nedbrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce