Annonce
Sydfyn

Endte i slåskamp: Husejer forsøgte at stoppe indbrudstyv

Arkivfoto: Michael Bager

Svendborg: Et indbrud udviklede sig efter politiets vurdering til et røveri mandag aften klokken 23.30.

En mand og hans kæreste opdagede klokken 23, at en indbrudstyv havde brudt ind i deres udhus. Mens gerningsmanden befandt sig i udhuset, gik manden, der boede på adressen, hen og blokerede udgangen.

Herefter bad han indbrudstyven om at blive på stedet. Men det ønskede gerningsmanden ikke, fortæller Poul Hollensted hos Fyns Politi.

- Indbrudstyven gik direkte mod manden i døren. Manden, der bor på ejendommen, forsøgte at tilbageholde ham. Det vil indbrudstyven ikke have, og der opstår tumult og slåskamp. Det lykkes indbrudstyven at forlade udhuset og stikke af til bens.

- Under 10 minutter senere møder den første patruljevogn op på stedet. De skønner, at der nu er tale om røveri. Da der ikke længere kun er tale om indbrud, men også vold. Der bliver tilkaldt en hundepatrulje, der sætter en eftersøgning i gang. Men det lykkedes dem ikke at finde gerningsmanden, der stadig er på fri fod, oplyser Poul Hollensted.

Ifølge signalementet skulle der være tale om en mand i alderen 35-40 år, 180 centimeter høj, kraftig af bygning, havde skæg og var iført en mørk hættetrøje. /rashe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce