Annonce
Odense

Endnu ikke klar til byrådet: Venstre-politiker forlænger sin sygemelding

Claus Houden fra Venstre er i bedring og ved godt mod, fortæller rådmand Jane Jegind, men efter først en blodprop og siden en bypass-operation er han endnu ikke klar til at komme tilbage i byrådssalen. Arkivfoto: Vibeke Volder

Efter en blodprop i foråret har Claus Houden (V) nu også gennemgået en bypass-operation, og han er derfor endnu ikke - som det ellers var planlagt - klar til at vende tilbage til byrådsarbejdet.

Egentlig skulle han være vendt tilbage nu. Og tage del i både næste uges byråds- og udvalgsmøde.

Men Venstres Claus Houden, der i april sidste år blev ramt af en blodprop, har nu også været igennem en bypass-operation, og byrådskollegerne skal derfor formelt tage stilling til en forlængelse af hans fravær.

I dagsordenen til onsdagens byrådsmøde lyder det:

"Claus Houden har meddelt, at han af helbredsmæssige årsager ikke som forventet kan genoptage sine hverv per 24. juli 2018, og han har i den forbindelse anmodet om, at hans fraværsperiode forlænges indtil forventeligt den 31. december 2018."

Annonce

Ved godt mod

Venstre-rådmand Jane Jegind siger:

- Blodproppen er han kommet sig over uden mén, men nogle gange kommer en ulykke ikke alene, og da Claus blev grundigt undersøgt efter blodproppen, fandt lægerne ud af, at hjertet ikke var helt, som det skulle være. Derfor har han fået en bypass-operation.

- Heldigvis er han ved godt mod, og det går fremad med genoptræningen, men lægerne har også sagt, at det tager tid, forklarer Jegind.

Foreløbig har det været Venstres førstesuppleant Araz Khan, der har afløst Claus Houden i såvel By- og Kulturudvalget som i byrådssalen. Det fortsætter han med, ligesom Araz Khan også fortsat tager sig af stolen i Odense Bæredygtighedsråd og stedfortræderposten i Odense Kommunes Folkeoplysningsudvalg.

Jane Jegind passer til gengæld Houdens poster i bestyrelsen for Nordatlantisk Hus og som stedfortræder i bestyrelsen for Fjernvarme Fyn A/S.

- Vi savner Claus, men det vigtigste er selvfølgelig, at han kommer sig. Og med Araz har vi en dygtig og arbejdsom erstatning, siger hun.

Også en barsel

Også hos Socialdemokratiet bliver der brug for en afløser i byrådssalen - men på grund af mere lykkelige omstændigheder.

Cæcilie Crawley venter sit andet barn og beder om holde barselsfri fra byrådsarbejdet fra 29. august 2018 til til 30. april 2019.

Hun har plads i Beskæftigelses- og Socialudvalget, er formand for tvangsfjernelsesudvalget og stedfortræder i valgbestyrelsen.

Ifølge dagsordenen er det endnu uvist, hvem der træder til på de poster i stedet for den barslende socialdemokrat.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce