Annonce
Assens

Endnu et smittetilfælde på vestfynsk gymnasium: Anden gang inden for få dage med positiv coronatest

En kvindelig elev på Vestfyns Gymnasium blev fredag testet positiv for coronavirus. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Glamsbjerg: Onsdag kunne Det Blå Gymnasium på Langbygårdsvej i Glamsbjerg melde ud til dets elever, at en mandlig elev fra tredje årgang var testet positiv for coronavirus.

Det samme kunne Vestfyns Gymnasium på samme matrikel melde ud til deres elever fredag eftermiddag.

En kvindelig elev fra ligeledes tredje årgang stod nemlig med en positiv coronatest fredag, efter hun blev testet på grund af symptomer. Det bekræfter rektor Ole Toft Hansen.

- Det er en elev, som har været hjemme og er blevet testet positiv i dag. Hun har opgivet navnene på sine nære kontakter, og de skal nu testes, siger han.


Vi har et testcenter, der kommer forbi på mandag og tirsdag. Så det er meget passende, at vi beder hele klassen om at blive testet. Så vi håber, at så mange elever som muligt lader sig teste.

Ole Toft Hansen, rektor


Vestfyns Gymnasium har igennem dagen været i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og fulgt deres regler og råd.

Som reglerne er, er det kun de nærtstående kontakter, der skal isolere sig selv, indtil de står med en negativ test. Derfor må resten af kvindens klasse og årgang vende tilbage til gymnasiet mandag.

- Vi har et testcenter, der kommer forbi på mandag og tirsdag. Så det er meget passende, at vi beder hele klassen om at blive testet. Så vi håber, at så mange elever som muligt lader sig teste, siger Ole Toft Hansen.

Det er det første smittetilfælde på Vestfyns Gymnasium, mens Det Blå Gymnasium har haft tre tilfælde i alt. Det første drejede sig om et søskendepar, der tilbage i marts blev testet positiv for coronavirus, efter de havde været til fødselsdag med familiemedlemmer, der var testet positive.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce