Annonce
Middelfart

Endnu et fund af e-colibakterier i Middelfart: Kommunen fraråder badning

Middelfart Kommune fraråder badning ved Sdr. Aaby Strand på grund af forhøjet niveau af e-colibakterier. Arkivfoto: Mia Harm Madsen

Middelfart Kommune fraråder, at man springer i vandet ved Sdr. Aaby Strand på grund af forhøjet niveau af e-colibakterier.

Sdr. Aaby: Man risikerer at få en omgang diarré, hvis man i denne uge hopper i bølgen blå ved Sdr. Aaby Strand. Middelfart Kommune har nemlig fundet et forhøjet niveau af e-colibakterier i vandet ved stranden, og derfor fraråder kommunen lige nu badning i området.

Der er opsat skiltning ved stranden, som fortæller, at både dyr og mennesker frarådes at bade, før e-coliniveauet igen er normalt. Hvornår det er det, ved kommunen endnu ikke.

Rikke Clausen fra Middelfart Kommunes Natur- og Miljøafdeling fortæller, at man planlægger at tage nye prøver i vandet i morgen, tirsdag, og resultatet af dem ventes sidst på ugen.

Årsagen til de mange e-colibakterier kendes endnu ikke.

Artiklen fortsætter under kortet.

Annonce

E-colibakterier flere steder

Det er under en uge siden, at Middelfart Kommune måtte opsætte skilte og fraråde badning et andet sted i kommunen på grund af et forhøjet niveau af e-colibakterier. Dengang var der tale om området ved Teglgårdsparken, og her er niveauet igen normalt, fortæller Rikke Clausen. Årsagen til niveaustigningen er det ikke lykkedes at finde.

Du kan holde dig opdateret på vandkvaliteten på kommunens mange strande på middelfart.dk.

Overløb fra kloakker er en af de hyppigste årsager til forurening af badevandet i Danmark. Det sker umiddelbart efter skybrud og store mængder nedbør. I langt de fleste tilfælde tager naturen sig selv af forureningen, idet bakterierne dør hurtigt i saltvand.

Hvorvidt det var årsagen til det forhøjede niveau af e-colibakterier ved Teglgårdsparken eller er tilfældet ved Sdr. Aaby Strand vides ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce