Annonce
Middelfart

Endnu et fund af e-colibakterier i Middelfart: Kommunen fraråder badning

Middelfart Kommune fraråder badning ved Sdr. Aaby Strand på grund af forhøjet niveau af e-colibakterier. Arkivfoto: Mia Harm Madsen

Middelfart Kommune fraråder, at man springer i vandet ved Sdr. Aaby Strand på grund af forhøjet niveau af e-colibakterier.

Sdr. Aaby: Man risikerer at få en omgang diarré, hvis man i denne uge hopper i bølgen blå ved Sdr. Aaby Strand. Middelfart Kommune har nemlig fundet et forhøjet niveau af e-colibakterier i vandet ved stranden, og derfor fraråder kommunen lige nu badning i området.

Der er opsat skiltning ved stranden, som fortæller, at både dyr og mennesker frarådes at bade, før e-coliniveauet igen er normalt. Hvornår det er det, ved kommunen endnu ikke.

Rikke Clausen fra Middelfart Kommunes Natur- og Miljøafdeling fortæller, at man planlægger at tage nye prøver i vandet i morgen, tirsdag, og resultatet af dem ventes sidst på ugen.

Årsagen til de mange e-colibakterier kendes endnu ikke.

Artiklen fortsætter under kortet.

Annonce

E-colibakterier flere steder

Det er under en uge siden, at Middelfart Kommune måtte opsætte skilte og fraråde badning et andet sted i kommunen på grund af et forhøjet niveau af e-colibakterier. Dengang var der tale om området ved Teglgårdsparken, og her er niveauet igen normalt, fortæller Rikke Clausen. Årsagen til niveaustigningen er det ikke lykkedes at finde.

Du kan holde dig opdateret på vandkvaliteten på kommunens mange strande på middelfart.dk.

Overløb fra kloakker er en af de hyppigste årsager til forurening af badevandet i Danmark. Det sker umiddelbart efter skybrud og store mængder nedbør. I langt de fleste tilfælde tager naturen sig selv af forureningen, idet bakterierne dør hurtigt i saltvand.

Hvorvidt det var årsagen til det forhøjede niveau af e-colibakterier ved Teglgårdsparken eller er tilfældet ved Sdr. Aaby Strand vides ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Kommunen udvider med 8000 kubikmeter på havnen: - Det er prikken over i'et, jubler borgmesteren

Annonce