Annonce
Sydfyn

Endnu engang fuldt besat: Vand og Affald holder dialogmøde om affaldssortering

Hedensted: Affaldssortering i Hedensted. Foto: Michael Svenningsen

Svendborg: Interessen er stor for kommunens kommende affaldssortering. Så stor, at Vand og Affald afholder endnu et dialogmøde for interesserede borgere, og det er allerede fuldt belagt.

- Vi havde så mange tilmeldte til det første møde, så vi har lavet en ekstra udgave for dem, der ikke var plads til, fortæller projektleder fra Vand og Affald, Dorte Eg Auerbach.

Dialogmødet, der finder sted den torsdag den 25. april, er det andet i rækken, hvor 80 svendborgensere kan komme med inputs, forslag og bekymringer til kommunens varslede affaldssorteringsordning, der træder i kraft i efteråret 2020. Ved det første møde, der fandt sted den 27. marts blev det blandt andet diskuteret tømmefrekvens, lugtgener, hvordan man kommunikerer bedst ud og får alle til at sortere.

Mødet bliver afholdt i Vand og Affalds lokaler på Ryttermarken, og det begrænser pladsen, men Dorte Eg Auerbach afviser, at flytte dialogmødet ud i større lokaler, når nu interessen er så stor.

- Vi har overvejet det, men besluttede ikke at gøre det. Formålet med de her dialogmøder er dels information, men også dialog og for at vi kan få inputs, og det bliver sværere, jo flere vi er. /hetja

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce