Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Strandmølleskolen i Assens er ramt af coronasmitte, ligesom Peter Willemoesskolen, også i Assens. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Smitten stiger i Assens, hvor nu også Strandmølleskolen har sendt elever og personale hjem på grund af Covid-19. Et enkelt sogn i Assens Kommune opfylder to ud af tre kriterier for nedlukning.

Assens: Det går den forkerte vej med smittetallet i Assens Kommune.

Mandag sendte Peter Willemoesskolen i Assens alle elever fra 0. til 3. klasse hjem resten af ugen, da flere elever var testet positive. Også skolens fritidsordning holder lukket.

Tirsdag meddelte skoleleder på Strandmølleskolen i Assens, Lotte Damm Kaspersen, at tre elever fra samme klasse og en ansat er testet positive.

Annonce

- I sidste uge var der en elev i en klasse på mellemtrinet, der blev testet positiv. Hele klassen og de lærere, der havde undervist, blev sendt hjem. De blev testet i går, og vi har så i dag fået at vide, at flere er testet positive, fortæller skolelederen.

Fredag lå smittetallet i Assens Kommune på 27 med et incidenstal på 66.

I weekenden tog tallene så et spring, og mandag lød det, at 35 borgere var smittet med covid-19, hvilket gav et incidenstal på 86. Tirsdag faldt smitten dog en smule. Nu er der 33 borgere, der er smittet, og incidenstallet ligger på 80,6.

Lotte Damm Kaspersen oplyser, at Strandmølleskolen har sendt alle søskende til eleverne i den pågældende klasse med coronasmitte hjem.

- Man kan sige, at vi har sendt nærkontakter til nærkontakter hjem, da vi hellere ville gøre lidt for meget end for lidt, siger hun.

- Enhver nedlukning er trist

Assens Kommune overvåger smittetallene dagligt, og den stigende smitte er noget, som kommunen ser på med alvor og fokus. Det forklarer direktør for Social og Sundhed, Michael Bjørn.


Hvis det sker, at vi desværre er nødt til at lukke et sogn, kan vi reagerer inden for ganske kort tid.

Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune


- Vores største bekymring er, hvis smitten stiger så meget, at det går hen og blokerer for den genåbning, som hele samfundet ser frem til. Enhver nedlukning i genåbningen af samfundet ville være rigtig trist og ikke mindst et tilbageslag, siger Michael Bjørn og slår fast, at Assens Kommune hele tiden kigger på, hvor de enkelte smittetilfælde opstår henne.

Michael Bjørn er direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune. Foto: Kasper Orthmann Andersen/Assens Kommune

Overstiger incidensen i en kommune 200, er byrådet forpligtet til at lukke skoler og institutioner, oplyser Sundhedsministeriet. Samtidig kan politikerne blive nødt til at foretage nedlukninger i sogne med høj smitte, selvom den samlede incidens i kommunen ligger under grænsen.

Annonce

Smitte stiger i Turup

Michael Bjørn fortæller, at Assens Kommune er klar på at gøre, hvad der skal til, hvis smittetallet på sogneniveau bliver for højt.

- Hvis det sker, at vi desværre er nødt til at lukke et sogn, kan vi reagerer inden for ganske kort tid, siger direktøren.

Ifølge en opgørelse fra Statens Serum Institut er Turup Sogn et af de steder, som er i fare for at lukke. Tirsdag fremgik det, at der var fem nye smittede den seneste uge, hvilket giver et incidenstal på 935. 4,6 procent af de testede var positive den seneste uge. Dermed opfylder Turup Sogn to af de i alt tre kriterier, der skal være opfyldt for, at et sogn automatisk bliver lukket ned.

Disse kriterier skal være opfyldt for, at et sogn bliver lukket ned

  • Der er mere end 400 smittede pr. 100.000 borgere.
  • Der er 20 eller flere smittetilfælde i alt de sidste syv dage.
  • Positivprocenten er på 2 procent eller mere de seneste syv dage.

Michael Bjørn har nogle klare opfordringer til borgere om at benytte de testmuligheder, der er i kommunen samt, at man isolerer sig, hvis man bliver smittet.

- Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig, når man bliver smittet. Det er ikke noget, man bare siger - det er noget, som man sådan set skal, lyder det fra Michael Bjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce