Annonce
Kerteminde

Endnu en restaurant lukket: Forpagter klarede sig ikke igennem corona-nedlukningen

John Carlsen nåede kun at få et par år i Restaurant Kerteminde Sejlklub. Nu søger klubben en ny forpagter. Arkivfoto: Rasmus Henriksen
Turisterne må gå forgæves efter mad på marinaen dette forår: For godt et år siden lukkede Restaurant Marinaen, og nu er Restaurant Kerteminde Sejlklub også lukket.

Kerteminde: Der er hverken udsigt til stjerneskud eller wienerschnitzler på Kertemindes marina dette forår. Nu er begge de to restauranter, der ellers har betjent marinaens mange turister, lukket.

Restaurant Marinaen har som bekendt været lukket i mere end et år, og nu er også Restaurant Kerteminde Sejlklub lukket.

- John og Lene Carlsen har måtte opgive. De meddelte os, at de ikke havde penge til at åbne for, nu hvor folk igen må gå restaurant. Så blev vi enige om, at så måtte forpagtningen ophøre, fortæller næstformand i Kerteminde Sejlklub Hans Jørgen Ellekilde.

Annonce

- Det har jo knebet for dem at tjene penge det seneste års tid. Det har jo været en sur tid at drive restaurant, og er det jo fortsat.

Koster klubben penge

Det var ikke så længe, John Carlsen nåede at være forpagter af sejlklubbens restaurant. De tiltrådte fulde af gå-på-mod i januar 2019, og som bekendt satte coronaen den første stopper i restaurantlivet i begyndelsen af 2020.

Sejlklubben er allerede ude og annoncere efter en ny forpagter.


Vi vil være klar til at strække os lidt, for vi mener, at det her sted er så markant, at det er vigtigt at opretholde en restaurant.

Hans Jørgen Ellekilde, næstformand i Kerteminde Sejlklub


- Men vi vil også være åbne for en anden måde at drive restauranten på i en periode. Det er svært at drive restaurant lige nu, men vi kan jo se frem til en modernisering af marinaområdet, der vil give et helt nyt liv hernede, og dermed også nye muligheder for en restaurant, siger Hans Jørgen Ellekilde.

- Vi vil være klar til at strække os lidt, for vi mener, at det her sted er så markant, at det er vigtigt at opretholde en restaurant. Det er jo også i vores interesse, at der er liv hernede.

Det kommer til at koste sejlklubben af formuen, at de nu må tage afsked med deres forpagter.

- Vi slipper ikke ud af det her uden tab, for depositummet rækker ikke helt til at dække det, de skylder os. Desuden kommer vi til at mangle lejeindtægter i den periode, der går, inden restauranten åbner igen, så det skulle gerne gå stærkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce