Annonce
112

16 uopklarede brande siden april: Endnu et kolonihavehus nedbrændt i Nyborg

16 uopklarede brande har der nu været i Nyborg siden april. Ved branden i haveforeningen Engen natten til mandag brændte et kolonihavehus ned. Foto: Local Eyes.
Et kolonihavehus brændte i nat ned i haveforeningen Engen. Det er den 16. uopklarede brand i Nyborg siden april.

Nyborg: Siden april har Nyborg oplevet 16 uopklarede brande. Natten til mandag kunne politiet skrive endnu en på listen over indtil videre uopklarede brande, da et kolonihavehus i Haveforeningen Engen nær ved Nyborg Station stod i flammer.

Klokken var 00.53, da der kom alarm om branden, og da politiet og Beredskab Fyn kom frem til haveforeningen, kunne de konstatere, at huset ikke kunne reddes.

- Det var fuldstændig udbrændt, da vi kom derud, siger vagtchef hos Fyns Politi Torben Jakobsen til TV2 Fyn.

Der var ifølge vagtchefen ingen personer ved huset, og politiet har endnu ikke talt med ejeren.

I løbet af mandag skal politiet undersøge brandstedet nærmere for at finde en årsag til branden.

Den seneste brand i Nyborg var i en udestue til et hus på Tværvej. Samme hus oplevede også i august en brand. Efter den seneste brand på Tværvej afviste Fyns Politi at oplyse, om det igen havde haft fat i en 51-årig mand, som i midten af juli blev sigtet efter tre brande i haveforeningen Grejsdalen i Nyborg.

Manden blev senere løsladt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Fyn

Lærerstuderende savner undervisning

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce