Annonce
112

16 uopklarede brande siden april: Endnu et kolonihavehus nedbrændt i Nyborg

16 uopklarede brande har der nu været i Nyborg siden april. Ved branden i haveforeningen Engen natten til mandag brændte et kolonihavehus ned. Foto: Local Eyes.
Et kolonihavehus brændte i nat ned i haveforeningen Engen. Det er den 16. uopklarede brand i Nyborg siden april.

Nyborg: Siden april har Nyborg oplevet 16 uopklarede brande. Natten til mandag kunne politiet skrive endnu en på listen over indtil videre uopklarede brande, da et kolonihavehus i Haveforeningen Engen nær ved Nyborg Station stod i flammer.

Klokken var 00.53, da der kom alarm om branden, og da politiet og Beredskab Fyn kom frem til haveforeningen, kunne de konstatere, at huset ikke kunne reddes.

- Det var fuldstændig udbrændt, da vi kom derud, siger vagtchef hos Fyns Politi Torben Jakobsen til TV2 Fyn.

Der var ifølge vagtchefen ingen personer ved huset, og politiet har endnu ikke talt med ejeren.

I løbet af mandag skal politiet undersøge brandstedet nærmere for at finde en årsag til branden.

Den seneste brand i Nyborg var i en udestue til et hus på Tværvej. Samme hus oplevede også i august en brand. Efter den seneste brand på Tværvej afviste Fyns Politi at oplyse, om det igen havde haft fat i en 51-årig mand, som i midten af juli blev sigtet efter tre brande i haveforeningen Grejsdalen i Nyborg.

Manden blev senere løsladt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce