Annonce
112

16 uopklarede brande siden april: Endnu et kolonihavehus nedbrændt i Nyborg

16 uopklarede brande har der nu været i Nyborg siden april. Ved branden i haveforeningen Engen natten til mandag brændte et kolonihavehus ned. Foto: Local Eyes.
Et kolonihavehus brændte i nat ned i haveforeningen Engen. Det er den 16. uopklarede brand i Nyborg siden april.

Nyborg: Siden april har Nyborg oplevet 16 uopklarede brande. Natten til mandag kunne politiet skrive endnu en på listen over indtil videre uopklarede brande, da et kolonihavehus i Haveforeningen Engen nær ved Nyborg Station stod i flammer.

Klokken var 00.53, da der kom alarm om branden, og da politiet og Beredskab Fyn kom frem til haveforeningen, kunne de konstatere, at huset ikke kunne reddes.

- Det var fuldstændig udbrændt, da vi kom derud, siger vagtchef hos Fyns Politi Torben Jakobsen til TV2 Fyn.

Der var ifølge vagtchefen ingen personer ved huset, og politiet har endnu ikke talt med ejeren.

I løbet af mandag skal politiet undersøge brandstedet nærmere for at finde en årsag til branden.

Den seneste brand i Nyborg var i en udestue til et hus på Tværvej. Samme hus oplevede også i august en brand. Efter den seneste brand på Tværvej afviste Fyns Politi at oplyse, om det igen havde haft fat i en 51-årig mand, som i midten af juli blev sigtet efter tre brande i haveforeningen Grejsdalen i Nyborg.

Manden blev senere løsladt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce