Annonce
Sydfyn

Endnu en mus i Meny: Butik udskyder genåbning

Mus har siden tirsdag holdt Meny-butikken i Hesselager lukket. Arkivfoto: Steen Agger
Lørdag blev der fundet endnu en mus i Meny-butikken i Hesselager, der nu går efter genåbning tirsdag morgen.

Hesselager: Meny-butikken i Hesselager åbner ikke som planlagt mandag morgen.

Købmand Jan Gårde Klingenbjerg fortæller søndag formiddag, at man lørdag fangede endnu en mus i butikken, og at man derfor højt sandsynligt først åbner tirsdag morgen.

- Hvis de næste 24 timer går, som vi håber, uden spor af mus, så åbner vi tirsdag morgen, siger købmanden.

Han fortæller, at man lørdag fangede endnu mus, som man godt vidste, havde været i butikken, men som man troede, var lukket ude af bygningen. Det var den imidlertid ikke.

- Derfor måtte vi nulstille de 48 timer, som vi kræver uden spor af mus, før vi vil genåbne, siger Jan Gårde Klingenbjerg.

Annonce

Flere teorier

Der er flere teorier om, hvor musene er kommet ind, og håndværkere har i samarbejde med folk fra skadedyrsfirmaet Mortalin siden tirsdag arbejdet for at lukke adgangsvejene. Butikken har været lukket siden tirsdag, hvor der opstod en mistanke om, at der var mus i butikken.

Mistanken blev bekræftet onsdag morgen.

- Nu bruger vi mandagen på at gøre rent og fylde butikken op med nye varer, og så håber vi på at åbne tirsdag morgen, siger købmanden.

Simone og Jan Gårde Klingenbjerg, der bor på Thurø, overtog Meny-butikken fra Irene og Keld Petersen i december.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce