Annonce
Middelfart

Endnu en møgsag rammer sygehus: Lægelig direktør meddeler sin afgang samme dag, som medie afslører rod med cpr-numre

Mads Koch Hansen vil etablere sin egen konsulentvirksomhed, hvor han blandt andet vil tilbyde ledelsescoaching og konsulentydelser vedrørende sundhedsplanlægning. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Mads Koch Hansen stopper som lægelig direktør for Sygehus Lillebælt. Det sker samme dag, som Ekstra Bladet afslører, at han spillet en rolle i sagen om, at en halv million patienters data lå tilgængelige for alle ansatte i regionen.

Vejle: I flere uger har Vejle Amts Folkeblad dækket sagen om en betroet medarbejder, der er sigtet i sagen om millionsvindel på Sygehus Lillebælt. Nu belaster en ny sag hospitalet, som Vejle Sygehus er en del af.

Mads Koch Hansen stopper som lægelig direktør for Sygehus Lillebælt. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Det sker samme dag, som Ekstra Bladet afslører historien om, hvordan data som cpr-numre på mere end en halv million patienter i over fem år har ligget frit tilgængelige for alle ansatte i regionen. Altså ifølge eb.dk ikke alene læger og andet sundhedspersonale, men også studentermedhjælpere og andre personer, der intet lovligt formål har med at tilgå data.

Sygehusdirektøren har en rolle i sagen, skriver avisen. Han selv kalder det for en stor fejl til Ekstra Bladet, men understreger over for Vejle Amts Folkeblad, at sagen og hans afgang intet har med hinanden at gøre.

- jeg meddelte allerede i starten af januar, at jeg ville stoppe. Det er et tilfælde, at det bliver meldt offentligt ud i dag, siger Mads Koch Hansen.

Annonce

I forbindelse med min ansættelse i 2015 havde jeg en ambition om at være her i fem år, og det har jeg været til sommer.

Mads Koch Hansen

Vil være selvstændig

I pressemeddelelsen noterer regionen, at 51-årige Mads Koch Hansen stopper, fordi han har et stort ønske om at være selvstændig.

Han vil etablere sin egen konsulentvirksomhed, hvor han blandt andet vil tilbyde ledelsescoaching og konsulentydelser vedrørende sundhedsplanlægning.

- I forbindelse med min ansættelse i 2015 havde jeg en ambition om at være her i fem år, og det har jeg været til sommer. Jeg har i noget tid haft lyst til at arbejde som selvstændig og udnytte de kompetencer, jeg har, og bidrage til udviklingen i sundhedsvæsenet. Jeg er 51 år, så hvis jeg skal gøre det, skal det være nu. Jeg er virkelig stolt over og glad for at arbejde på sygehuset. Sygehus Lillebælt står utroligt stærkt - både fagligt og ledelsesmæssigt, udtaler Mads Koch Hansen i pressemeddelelsen.

Slås op hurtigst muligt

Mads Koch Hansen udgør som lægelig direktør den øverste ledelse på Sygehus Lillebælt sammen med administrerende sygehusdirektør Christian Sauvr og sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen.

Alle direktører i direktionen på Sygehus Lillebælt refererer direkte til regionsdirektør Jane Kraglund.

Stillingen som lægelig direktør på Sygehus Lillebælt bliver slået op snarest muligt. Mads Koch Hansen fratræder 30. juni 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Annonce