Annonce
Sydfyn

Endnu en langelandsk kommunaldirektør fyret

Langeland Kommune har fyret kommunaldirektør Benny Balsgaard. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Kommunaldirektør Benny Balsgaard blev mandag fyret fra sin stilling i Langeland Kommune efter knapt tre års ansættelse.

LANGELAND: Kommunaldirektør Benny Balsgaard blev mandag fyret, da han mødte på arbejde i Langeland Kommune.

I går eftermiddags konfirmerede kommunens økonomiudvalg fyringen.

Borgmester Tonny Hansen (SF) siger : - Det er i gensidig forståelse med Benny Balsgaard, at han fratræder, og han er fritaget for tjeneste. Den 30. oktober konfirmeres aftalen endeligt af en ekstraordinært indkaldt kommunalbestyrelse.

Kommunen skal nu finde en ny profil, som en fremtidig direktør skal passe ind i.

- Udviklingen i kommunerne går så hurtigt, og der stilles konstant nye krav, derfor er vi enige om at søge en anden profil, siger han.

Indtil en ny kommunaldirektør er fundet, fungerer vicekommunaldirektør Janni Hansen som kommunaldirektør.

Der har tidligere været kritik af stærkt lukrative aftrædelsesordninger i det offentlige på chefniveau, men Tonni Hansen vil ikke sige noget om, hvor mange penge Benny Balsgaard får med sig fra Langeland Kommune.

- Men allerede i Benny Balsgaards ansættelse har man været opmærksom på at lave en fornuftig aftale, siger han.

Benny Balsgaard tiltrådte stillingen som kommunaldirektør i Langeland Kommune i februar 2017, da havde stillingen været ledig i et år, efter at den daværende politiske ledelse i Langeland Kommune valgte at fyre Jørgen Christiansen efter ti år som kommunaldirektør i Langeland Kommune. Offentligheden har aldrig fået nogen forklaring på fyringen af Jørgen Christiansen, som forlod kommunen med to års løn i baggagen.

Benny Balsgaard kom fra en stilling som konstitueret ældrechef i Billund Kommune, efter han blev fyret som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune af daværende borgmester Christian Thygesen (V) efter næsten knapt ti års ansættelse i Faaborg-Midtfyn Kommune og knapt fire år i den tidligere Ringe Kommune. Han blev afløst af den nu fyrede Helene Bækmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce