Annonce
Nordfyn

Endnu en løve kommer til Nordfyn

PR-foto: Steen Brogaard
Erhvervsordfører Tommy Ahlers (V) holder oplæg for erhvervsfolk på Nordfyns Gymnasium.

Søndersø: I år var det den succesrige serieiværksætter Jesper Buch, der delte ud af inspiration og anekdoter til Nordfyns Erhverv og Turismes (NEET) årlige generalforsamling i marts. Til næste generalforsamling den 5. marts 2020 bliver det endnu en "løve", denne gang Tommy Ahlers, der skal holde oplæg for det nordfynske erhvervsfolk i lokalerne på Nordfyns Gymnasium.

Tommy Ahlers er serieiværksætter, og mange kender ham nok bedst gennem hans medvirken i tv-programmet "Løvens Hule", hvor han i flere sæsoner bedømte håbefulde iværksætteres projekter blandt andet sammen med medløven Jesper Buch. Men Tommy Ahlers har også en fortid som cand.jur. og konsulent i det verdensomspændende konsulenthus McKinsey. Derudover har han været administrerende direktør i virksomheden ZYB, som han startede sammen med to iværksættere fra København. Det blev senere solgt til Vodafone for et anseligt beløb.

Som ung var han med i Konservativ Ungdom og har været politisk engageret ved siden af sin erhvervskarriere i rigtig mange år. Politisk er han i dag erhvervsordfører for Venstre, efter han blev valgt ind i Folketinget for Venstre ved valget tidligere i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce