Annonce
Nordfyn

Endnu en løve kommer til Nordfyn

PR-foto: Steen Brogaard
Erhvervsordfører Tommy Ahlers (V) holder oplæg for erhvervsfolk på Nordfyns Gymnasium.

Søndersø: I år var det den succesrige serieiværksætter Jesper Buch, der delte ud af inspiration og anekdoter til Nordfyns Erhverv og Turismes (NEET) årlige generalforsamling i marts. Til næste generalforsamling den 5. marts 2020 bliver det endnu en "løve", denne gang Tommy Ahlers, der skal holde oplæg for det nordfynske erhvervsfolk i lokalerne på Nordfyns Gymnasium.

Tommy Ahlers er serieiværksætter, og mange kender ham nok bedst gennem hans medvirken i tv-programmet "Løvens Hule", hvor han i flere sæsoner bedømte håbefulde iværksætteres projekter blandt andet sammen med medløven Jesper Buch. Men Tommy Ahlers har også en fortid som cand.jur. og konsulent i det verdensomspændende konsulenthus McKinsey. Derudover har han været administrerende direktør i virksomheden ZYB, som han startede sammen med to iværksættere fra København. Det blev senere solgt til Vodafone for et anseligt beløb.

Som ung var han med i Konservativ Ungdom og har været politisk engageret ved siden af sin erhvervskarriere i rigtig mange år. Politisk er han i dag erhvervsordfører for Venstre, efter han blev valgt ind i Folketinget for Venstre ved valget tidligere i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce