Annonce
Nordfyn

Endnu en hjertestarter stjålet i Otterup: - Det er fuldstændig latterligt

Flemming Sørensen måtte erstatte hjertestarteren med sin egen af slagsen. Nu håber han og beboerne nær Anemonevej at få den stjålne igen hurtigst muligt. Arkivfoto: Nils Svalebøg

For anden gang på få år mangler Nordfyn en hjertestarter i én af områdets mange hjertestarterstande. Og for anden gang er det sket i samme by.

Otterup: Søndag omkring 14.00 kom en beboer fra Anemonevej i Otterup forbi et åbnet hjertestarterskab. Og i skabet var der ingen hjertestarter at finde.

Sidenhen er hjertestarteren meldt stjålet og eftersøgt på flere Facebook-sider.

- Det er fuldstændig latterligt, fortæller Flemming Sørensen, som er formand for Hjertestarterforeningen i Otterup, og han tilføjer:

- Det ville være forfærdeligt, hvis simple drengestreger skal være med til, at vi mister et liv.

Annonce

Kom med egen starter

Det er ikke først gang, Otterup har været udsat for hjertestartertyveri. Tilbage i april 2015 manglede en hjertestarter pludselig fra rådhuset i Otterup.

Dog skulle Anemonevej ikke vente længe, før skabet igen havde en hjertestarter i sig.

- Jeg har selv en hjertestarter i hjemmet, som nu har fået plads nede i skabet. Men derfor vil vi selvfølgelig gerne have den stjålne hjertestarter tilbage, siger Flemming Sørensen.

Hvis man har set noget eller skulle have lyst til at aflevere hjertestarteren tilbage, kan man kontakte Flemming Sørensen på 40 37 37 67.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce