Annonce
Sport

Endnu en forhåbentlig flyvende hollænder - Odense Håndbold skriver kontrakt med stortalent med VM-guld

Bo van Wetering skriver her under med Odense Håndbold. Den hollandske fløj var en del af All Star-holdet i VM for juniorer i 2017. Foto: Odense Håndbold
Bo van Wetering skifter den tyske 1. bundesliga ud med den danske kvindeliga. Den talentfulde venstre fløj har underskrevet en treårig kontrakt med Odense Håndbold.
Annonce

HÅNDBOLD: Odense Håndbold har indgået en treårig kontrakt med Bo van Wetering.

Den hollandske venstre fløj skifter fra TuS Metzingen Handball til Odense Håndbold til næste sæson.

Cheftræner i Odense Håndbold, Ulrik Kirkely, fortæller:

- Bo van Wetering er et stort talent med mange spændende kvaliteter, og hun har trods in unge alder allerede har været med til at vinde VM-guld med det hollandske landshold i
2019.

- Vi har fulgt Bo gennem de sidste par år, hvor hun tydeligt har udviklet sit spil og sin fysik, og vi er derfor glade for, at Bo har valgt at fortsætte sin udvikling i Odense Håndbold de kommende år.

Annonce

Masser af fart

Bo van Wetering siger:

- Næste skridt i min karriere blev Odense Håndbold, fordi det er en spændende klub med mange gode spillere med meget erfaring. Samtidig kan jeg godt lide den måde, der spilles på i den danske liga, hvor der er masser af fart i spillet.

- Jeg har ambitioner om at udvikle mit spil, spille godt og lære en hel masse af de
erfarne spillere. Jeg glæder mig rigtig meget til at spille i Danmark, og med det hold, der er i Odense Håndbold, bliver det et stort eventyr for mig.

Annonce

Pigen fra Heerhugowaard

Bo van Wetering er 21 år og kommer oprindeligt fra Heerhugowaard i Holland. Hun spillede for VOC Amsterdam, inden hun skiftede til TuS Metzingen Handball i 2019.


Jeg har ambitioner om at udvikle mit spil, spille godt og lære en hel masse af de erfarne spillere

Bo van Wetering, kommende Odense Håndbold-spiller


Bo van Wetering har spillet 17 landskampe og vandt i 2019 VM-guld sammen med det hollandske landshold. Hun er også en del af det hollandske landshold, når EM går i gang til december i Danmark.

Sport Fyn vurderer, at Odense Håndbold dermed fortsætter fornyelsen og forsøger at skabe den motivation, som måske manglede en anelse i forrige sæson hos nogle af de mest erfarne spillere. Eller også var det bare mixet af spillere.

Annonce

Unge Johansen

Klubben råder stadig over landsholds-erfarne Freja Cohrt på venstrefløjen, og samtidig er unge Katja Johansen et lovende alternativ, som har svært ved at få tilstrækkeligt med spilletid, og nu er de tikke gjort mindre sandsynligt, at Katja Johansen på et tidspunkt skal finde en ny klub for at få den rette udvikling.

Alternativt kunne Freja Cohrt naturligvis pønse på et skifte til udlandet, men omvendt skrev Cohrt, 26, en fire-årig kontrakt i sommeren 2017, og da Cohrt er en af holdets ægte odenseanere med dybe rødder i byen, ville det overraske på nuværende tidspunkt af karrieren.

Endelig har Odense Håndbold brug for to erfarne spillere på alle positioner, hvis ambitionerne skal indfries.

Annonce

Groots lønkroner

Den erfarne hollandske stjerne Nycke Groot meldte i starten af ugen, at hun stopper karrieren til sommer, fordi fysik og motivation er slidt.

Dermed har Odense Håndbold samtidig fået frigivet nogle lønkroner, og nogle af dem er nu nu kommer i spil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce