Annonce
forside

Endnu en færgeforsinkelse: Tekniske problemer giver ventetid på 45 minutter

Man skulle tirsdag morgen spejde langt efter MF Ærøskøbing, som var 45 minutter forsinket. Arkivfoto: Anders C. Østerby

Ærø: MF Ærøskøbing har tirsdag sejlet med en forsinkelse på omkring 45 minutter hele morgenen på grund af tekniske problemer, som begyndte ved færgens første tur fra Ærøskøbing klokken 5.35.

Problemerne skyldtes et defekt printkort, som sidder i færgens styringsenhed, oplyser færgedirektør Keld Møller.

- Det gjorde, at vi ikke kunne få strøm på, så vi kunne styre færgen oppe fra broen, forklarer han.

Først skulle mandskabet bruge tid på at finde fejlen, og derefter kunne printkortet skiftes, forklarer Keld Møller, som er fint tilfreds med håndteringen.

- Når de først opdager det, kan det ikke gøres hurtigere.

Tvillingefærgerne har efterhånden 20 år på bagen, og den slags fejl må forventes ved færger i den alder, mener færgedirektøren.

- Der er flere reparationer ved ældre færger. Nu passerer vi 20 år, og så vil der opstå sådan nogle ting. Lige der var vi så heldige, at vi havde sikret os med reservedele, siger han.

Annonce

Færgereparationer

Onsdag eftermiddag ville startrelæet ikke puste gang i hjælpemotorerne på M/F Skjoldnæs, så styrmanden var nødsaget til at lægge til uden bovtrustere i Faaborg Havn. Et hårdt sammenstød med fenderen resulterede i et hul i skroget på skibets agter hjørne på bagbord side.

Færgen sejlede derefter tilbage til Søby, hvor den lagde til med "næsen" først, da det var lettest at manøvrere.

For at reparere skaden skal svejserne ind i hulrummet mellem skibets dobbelte klædning. Da skaden er sket i hjørnet af skibet, er dette hulrum meget smalt, og der er kun plads til én mand af gangen. Det har forsinket færgen længere end forventet.

Dokningen af M/F Ærøskøbing er forlænget til lørdag den 10. november, da der mangler nye beslag til udstødsrøret, samt den ene skrueaksel trykker skævt på lejet.

Kilde: Keld Møller, Ærøfærgerne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce