Annonce
112

Endnu en coronabøde i Odense: Vandpibecafé holdt åbent trods forbud

arkiv politi indbrud viborg arkivfoto udrykning. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM
Fyns Politi uddelte lørdag sidst på eftermiddagen en coronabøde til en vandpibecafé for at holde åbent trods det forbud, som har været gældende siden i onsdags.

En vandpibecafé i det indre Odense fik lørdag sidst på eftermiddagen uventet besøg af politiet, som kvitterede med en bøde på 5000 kroner.

Det er coronabøde nummer to, Fyns Politi har uddelt siden forbuddet blev vedtaget og indført i onsdags. Lovgivningen blev skærpet, så landets storcentre, fitnesscentre, natklubber, diskoteker, værtshuse, restauranter, cafeer, vandpibecafeer og andre steder skal holde lukket på grund af smittefaren fra coronavirus.

Det havde den pågældende vandpibecafé tilsyneladende valgt at se stort på, og trods den skærpede lovgivning alligevel holdt åbent lørdag. Efter at have tildelt ejeren bøden på 5000 kroner blev stedet lukket.

Der var også kunder i vandpibecafeen, og ifølge den skærpede lovgivning må der højst være samlet 10 personer samme sted.

- Der var dog så få kunder i vandpibecafeen, så ingen af dem blev præsenteret for en bøde, siger vagtchef Ehm Christensen, Fyns Politi.

Bøden for at være samlet flere end 10 personer samme sted er 1500 kroner pr. person.

Fredag aften fik en værtshusejer i det nordlige Odense en bøde af Fyns Politi på 5000 kroner for at servere øl og holde åbent. Her var også færre end 10 til stede, så ingen af gæsterne fik en bøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Annonce