Annonce
Sport

Endnu en CL-succes sender GOG til tops i gruppe D

Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
GOG storsejrede over russiske Chekhovskie Medvedi i Champions League-gruppespillet og topper nu gruppe D.

GOG har fået en fremragende start på Champions League med to sikre sejre i de første to kampe.

Søndag eftermiddag gik det ud over russiske Chekhovskie Medvedi, der var på besøg i Danmark. Det russiske hold blev besejret med 38-31.

Sejren betyder, at GOG lægger sig i toppen af gruppe D, hvor de to bedste hold efter gruppespillet avancerer til at spille om en plads i ottendedelsfinalerne.

Efter de første to gruppekampe har GOG fire point foran Dinamo Bucuresti, der har tre point efter to kampe.

Og netop det rumænske hold bliver næste opgave for GOG, der allerede på onsdag skal på besøg i Bukarest og forsøge at udbygge føringen i gruppen.

Det var ikke meget viden, det unge GOG-mandskab havde om Medvedi inden søndagens kamp. Statistikken talte dog for, at danskerne skulle være klar på hård modstand. Medvedi har vundet det russiske mesterskab uafbrudt siden 2002.

Men klar fra start var danskerne - især anført af Søren Haagen. Den 45-årige målmand var en mur, og han havde en redningsprocent på omkring de 70 i kampens indledning.

Det var i høj grad med til at holde gæsterne nede på to scoringer efter ti minutter spil, mens GOG sørgede for at bringe sig på 5-2.

Russerne skruede derfra en smule op for fysikken og fik samtidig mere gang i scoringerne. Men klogt og hurtigt GOG-spil holdt alligevel en fin afstand, og ved pausen var stillingen 20-15 til GOG.

Russerne så ud til at have fundet et højere gear i starten af anden halvleg, hvor de spiste ind på det danske forspring. Tættest på kom de, da GOG blot var foran med 24-23.

Men så fandt Gudme-holdet, der i anledning af Champions League-kampen havde lånt Jyske Bank Arena i Odense, rytmen igen.

Roligt og sikkert udbyggede de føringen ført an af Lasse Møller og Henrik Tilsted, der hver lavede seks mål i kampen, og grundlagde sejren, der mod slutningen aldrig kom i fare.

- Det viser stil, at vi gik ind og lukkede kampen, som vi gjorde, sagde Lasse Møller efter kampen til DR.

Han har spillet hele karrieren i GOG og er i gang med sin sidste sæson i klubben, inden han til næste sommer skifter til Flensburg.

- Det var en megafed oplevelse. Og at få lov at vinde og vise, at vi er med på det her niveau, gør godt i mit Gudme-hjerte, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce