Annonce
Sydfyn

Endnu en butik lukker: Sportmaster lukker til januar

Butikschef gennem 20 år i Sportmaster i Svendborg, Trine Sørensen, synes, det er vemodigt, at forretningen nu skal lukke. Foto: Andreas Wraae Nielsen
Efter planen lukker endnu en butik i Svendborg til januar. Sportmaster i Møllergade åbnede torsdag butikken med 50 procent på alle varer og oplysningen om "ophørsudsalg". Vemodigt, siger butikschefen gennem 20 år, Trine Sørensen.

Svendborg: Da Fyns Amts Avis lægger vejen forbi Sportmaster i Møllergade torsdag middag er der rasende travlt. Og der er en god grund til det. Der er nemlig ophørsudsalg med 50 procent på alle varer. Og efter planen lukker butikken til januar.

Det er i hvert fald den plan, der er lige nu, lader butikschef gennem 20 år, Trine Sørensen, forstå.

- Det er vemodigt, at butikken skal lukke. Jeg har været i Sportmaster i 28 år, og jeg har aldrig haft andet arbejde. Det er trist, siger en tydeligt berørt Trine Sørensen, efter det fra højeste sted i Sportmaster er blevet besluttet, at man lukker seks Sportmaster-butikker landet over.

Annonce

Lukker butikker

Årsagen til lukningen af de seks butikker, heriblandt butikken i Svendborg, skal findes i den stigende internethandel.

Det forklarer Sportmasters administrerende direktør, Sofie Lindahl-Jessen, som i en e-mail til redaktionen skriver at:

- Som svar på den udvikling, som vi og andre oplever, hvor forbrugerne i et vist omfang flytter deres køb online, har vi besluttet at lukke 6 butikker i starten af 2020.

Hun skriver endvidere at:

- Sportmaster vil stadig have det største sportsbutiksnetværk i Danmark og en meget stærk online platform.

Bliver til det sidste

I butikken i Svendborg går salget strygende, efter priserne er halveret. Og efter planen skulle butikken altså gerne have udsolgt til januar, hvorefter den lukker.

Og selvom Trine Sørensen synes, det er vemodigt og ærgerligt, har hun ingen planer om at forlade sportsforretningen, selvom den tager vand ind.

- Nej, jeg regner med at blive her til det sidste. Det er planen. Jeg vil ikke bare smutte, når jeg har været her i så mange år. Jeg skulle jo gerne kunne se mig selv i øjnene, siger den snart jobsøgende butikschef.

Hun medgiver, at udviklingen i detailhandlen gør det svært at drive forretning i en gågade som den i Svendborg.

- Handlen er blevet ringere. Se bare på alle de butikker der lukker i byen. Jo, det er svært, konstaterer hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce