Annonce
Nordfyn

Endnu en bølge af weekendindbrud på Nordfyn

Søndersø er hårdt ramt af indbrud for tiden. Arkivfoto

Fyns Politis døgnrapport melder nok en gang om flere indbrud på Nordfyn. Specielt Søndersø-området er hårdt ramt. Blandt andet blev en 78-årig mand udsat for tricktyveri.

Nordfyn: For to uger siden skrev avisen om en sand indbrudsbølge i det nordfynske, og i den forgangne weekend skete der flere indbrud og tyverier.

Specielt Søndersø-området blev hårdt ramt, da der sammenlagt fredag og lørdag fandt fire tyverier eller indbrud sted.

Fredag blev et vindue på Vestergade i Særslev brudt op, mens en anmelder senere på dagen overraskede en mand i færd med at bryde ind i sit hus på Østergade, også i Særslev. Gerningsmanden beskrives som mand, 175-180 cm høj, almindelig kropsbygning, og han var iført grålig strikhue og blå jeans. Ingenting meldes her stjålet.

Annonce

Tricktyve fik dankort

Samme dag blev en 78-årig mand udsat for tricktyveri efter at have handlet i Rema1000 i Søndersø. En mand og kvinde af anden etnicitet end dansk i 25-30-års-alderen gav den ældre herre en tabt 100-krone-seddel, men de fulgte ham så hjem til hans bopæl på Solsikkevænget for at sige, at det faktisk var deres pengeseddel. Her huggede parret mandens dankort.

Lørdag var der indbrud på Ørritslevvej i Ørritslev ved en knust rude i havedør. Tyv(ene) færdedes i hele huset, men ejer har ikke overblik over, om noget er stjålet.

Også Morud og Bogense blev ramt. Morud om søndagen på Skovvej, hvor et køkkenvindue var forsøgt opbrudt, men intet stjålet. I Bogense begik to mænd butikstyveri af madvarer og spiritus for 1288,55 kroner, men de blev dog tilbageholdt på Vestre Engvej.

Avisen kunne også fortælle, at en hjertestarter i Otterup havde forladt sit skab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce