Annonce
Indland

Endnu en aktør dropper frivillig vaccineordning

Regeringen håber, at to skrottede vacciner kan tilbydes til danskerne frivilligt. Men flere aktører er skeptiske. Her ses et vaccinationssted i Aalborg i april. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Udkast til retningslinjer får Carelink til at droppe ordning, hvor danskere kan vælge skrottede vacciner.

Carelink havde egentlig tænkt sig at byde ind på at være en del af ordningen, hvor danskerne kan blive vaccineret med en af de to skrottede vacciner mod coronavirus. Men sådan bliver det ikke.

Selskabet, der lyntester i Region Syddanmark, kan ikke "lægefagligt" se sig selv i udkastet til retningslinjerne til ordningen. Det fortæller administrerende direktør Brian Rosenberg.

Normalt er der ifølge direktøren retningslinjer for risikoprofil, og hvordan en læge skal rådgive om vaccinerne. Men det er der ikke i udkastet til de her retningslinjer:

- Der er alene retningslinjer om, at man skal informere borgerne om, at der findes et andet tilbud, og at Sundhedsstyrelsen ikke anbefaler denne her fritvalgsordning.

- På de givne vilkår kan vi ikke se os selv være en del af det, siger han.

Danmark har valgt at hive de to coronavacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson ud af det officielle vaccinationsprogram. Det er sket efter få tilfælde af særlige blodpropper blandt vaccinerede.

I stedet arbejdes der på, at danskerne selv kan vælge at modtage en af de to, hvis ikke de vil vente på, at det bliver deres tur i den officielle plan. Men flere aktører er altså skeptiske.

Flere andre private vaccinationsudbydere har også afvist at deltage. Blandt andet Danske Lægers Vaccinations Service og MedFlex har over for Berlingske afvist at være en del af det.

Firmaet Practio har tidligere udtrykt villighed til at stille sin infrastruktur til rådighed. Men udkastet til vejledningen kan ifølge selskabet gøre det svært at skaffe læger til opgaven.

- Jeg har ingen holdning til, hvem der må få, og hvem der ikke må få vaccinen. Jeg beder bare om klare retningslinjer, sagde medstifter Jonas Nilsen onsdag til Berlingske.

Vejledningen til ordningen med at vaccinere med de to vacciner er sendt i offentlig høring. Den kan altså stadig nå at blive ændret.

/ritzau/

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce