Annonce
Nordfyn

Endelig: Værestedet åbner igen

Når Værestedet åbner igen onsdag, vil al service være erstattet af engangsservice. Arkivfoto: Dorthe Wolff
Onsdag den 27. maj kan socialt udsatte og sårbare på Nordfyn igen - omend i mindre grupper ad gangen - træde inden for på Bryggerivej 31.
Annonce

Otterup: Fyens Stiftstidende bragte den 10. maj historien om 70-årige Birthe Søndergaard, der efter mange år med alkoholen under kontrol, er røget tilbage i misbrug under de sidste måneder, hvor hun ikke længere har kunnet komme på Værestedet i Otterup, fordi det har været lukket som følge af coronavirus. Vinflasken har været hendes trøst i en ensom tid, men nu kan Birthe Søndergaard glæde sig til atter at sætte benene på Bryggerivej 31, efter værestedsmedarbejder og daglig leder af Værestedet i Otterup, Maria Christoffersen, har annonceret, at Værestedet endelig åbner igen onsdag den 27. maj.

Det bliver dog med en række restriktioner, at Værestedet åbner dørene. For eksempel skal stedet efterleve, at der er fire kvadratmeter per person, og det betyder, at der maksimalt kan være 10 personer på stedet ad gangen inklusiv medarbejder.

Værestedets omtrent 30-40 brugere vil derfor blive delt op i hold og i første omgang få to gange tre timer ugentligt på Værestedet.

- Derudover er der jo flere af Værestedets brugere, der er i den udsatte gruppe, så derfor vil vi også efterleve en afstand på to meter mellem alle - og ikke kun én meter - for ikke at løbe nogen risiko, fortæller Maria Christoffersen.

Endelig vil alle brugere få intro til kravene om skærpet håndhygiejne ved første besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Gode råd fra politiet: Sådan narrer du indbrudstyven til at tro, at du er hjemme i sommerferien

Annonce