Annonce
Assens

Endelig luft i budgettet efter hårde spareår: - Vi har nok sultet skolerne lidt - det skal vi kigge på

Knud Søby sidder i Assens Byråd for Venstre. Han svarer på, hvilke områder han sigter mod at prioritere til de kommende budgetforhandlinger. Arkivfoto: Kim Rune
Fyens Stiftstidende sætter fokus på, hvad politikerne i byrådet i Assens vil prioritere, når de i den kommende tid skal forhandle om næste års budget, hvor der - modsat andre år - ser ud til at være flere millioner kroner at dele ud af.

Efter flere år med voldsomme besparelser tager politikerne i Assens Byråd snart hul på forhandlinger omkring næste års budget, hvor der langt om længe ser ud til at være plus på kontoen.

Et forsigtigt skøn peger i retning af, at Assens Kommune får et løft på 65 millioner kroner til næste år.

Det er endnu usikkert, hvordan de 65 millioner kroner fordeler sig på anlæg og drift, og hvordan verden i det hele taget ser ud med corona-krise og andre faktorer. Og om kommunekassen skal polstres på nogen måde.

Annonce

I løbet af den kommende tid spørger vi de enkelte byrådsmedlemmer, hvilke områder de ønsker at prioritere i de kommende budgetforhandlinger.

Her svarer Venstres Knud Søby.

Hvad vil du bruge flere penge på, når I for én gangs skyld har noget at dele ud af?

- Først og fremmest skal vi holde fast i at lave et budget i balance. Vi skal ikke give los, for så kan vi ret hurtigt bruge de penge, vi har lidt flere af.

Det er vel ikke sådan, at I gemmer de fleste af pengene til uforudsete situationer?

- Nej, jeg synes faktisk slet ikke, at vi skal gemme pengene. Men det er vigtigt, at vi bruger dem rigtigt, og at vi får dem brugt på noget af det, der skal forebygge, at vores driftsomkostninger bliver større på den længere bane. Det har vi netop mulighed for nu.

Hvad kunne det være?


Først og fremmest skal vi holde fast i at lave et budget i balance. Vi skal ikke give los, for så kan vi ret hurtigt bruge de penge, vi har lidt flere af.

Knud Søby (V), byrådsmedlem


- For eksempel almenområdet på skolerne. Det har vi nok sultet lidt de senere. Vi skal kigge på, om vi kan gøre det lidt bedre. Hvis vi ikke gør det godt nok dér, så risikerer vi, at der kommer nogle omkostninger på et senere tidspunkt.

Skal der flere lærere eller pædagoger til?

- Jeg har på stående fod ikke noget konkret bud på, hvad det kan være, men når vi sammenligner os med andre kommuner, så har vi nok lagt os der, hvor vores skoler bliver drevet på et forholdsvist lavt niveau rent omkostningsmæssigt.

- Da jeg gik ind i politik i 2017, var det primært fordi, vi skulle have skabt noget mere udvikling i vores kommune. Det skal nogle af pengene absolut også bruges til. Vi har slået hul på nogle af idéerne til, hvad der skal ske primært i Assens med det nye multitek, havneområdet og kyst- og lystfiskercentret. Jeg tænker, at vi skal have gjort rigtig mange flere udviklingstiltag rundt om i kommunen. Dels fordi vi har behov for det, og dels fordi det er med til at gøre os mere attraktive og mere uafhængige økonomisk på den lidt længere bane.

Er det først og fremmest i Assens - eller hele kommunen?

- Planerne er nok mest detaljeret for, hvad der skal ske i Assens over de næste tre-fire-fem år. Men jeg er sikker på, at der er muligheder mange andre steder i kommunen.

Luft efter hårde spareår

Assens Kommune har de seneste år gennemført besparelser på både 67,9 (i 2019-budgettet) og 34,5 millioner kroner (i 2020-budgettet).

Økonomien for 2021 ser på stående fod mere positiv ud.

Det skyldes blandt andet hjælp fra udligningsreformen samt en kommunal økonomi, der over den brede kam i øjeblikket viser gode takter, hvor man forventer et samlet overskud på 15 millioner kroner på trods af, at primært social- og sundhedsområdet er udfordret.

Overskuddet på 15 millioner kroner er blandt andet hentet i regnskabet for 2019, færre børn end forventet der skal passes, ubesatte stillinger, ubrugte puljer og positive corona-effekter i form af rejse- og administrationsudgifter, der er sparet under nedlukningen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Fyn

Hun kæmper børnenes kamp. Derfor bør Sara Ekknud Windell være Årets Fynbo

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce