Annonce
Fyn

Kontrakt for anden del af Nyt OUH underskrevet: Italienere fortsætter byggeriet

Regionsrådet har besluttet at skrive kontrakt med italienske JV CMB/Itinera om anden del af byggeriet af Nyt OUH. Det er de fire klynger markeret med grønt, som det italienske firma nu også har fået ordre på. Grafik: Region Syddanmark/Mikkel Damsgård Petersen
Regionsrådet har besluttet at fortsætte samarbejdet med den italienske entreprenør JV CBM/Itinera om at bygge den sidste del af Nyt OUH, som består af fire klynger af bygninger.

I efteråret sidste år indgik Regionsrådet en aftale med italienske JV CBM/Itinera om byggeriet af vidensaksen og behandlings- og sengeafsnit på Nyt OUH, som er den første del af byggeriet af det nye universitetshospital ved Syddansk Universitet i det sydøstlige Odense.

Nu har Regionsrådet besluttet at indgå en aftale med samme entreprenør om anden del af byggeriet, som indebærer de fire klynger af bygninger, der skal være på Nyt OUH.

Beslutningen om at fortsætte samarbejdet giver nu ifølge formand for regionsrådet, Stephanie Lose (V), endnu mere sikkerhed i det kommende sygehusbyggeri.

- Denne endelige kontrakt med totalentreprenøren giver os endnu mere fast grund under fødderne i forhold til det milliard-byggeri, der nu går i gang. Som det ser ud nu, får vi det sygehus, vi ønskede os, da vi sendte byggeriet i udbud. Vi undgår at skulle skære i areal eller funktioner. Vi undgår at gå på kompromis med kvaliteten, og vi får det til den pris og den tid, der er aftalt. Der kan fortsat komme bump på vejen, inden vi står med et nyt sygehus, men lige nu tegner billedet sig rigtigt fornuftigt, siger hun, i en pressemeddelelse.

De fire nye klynger kommer blandt andet til at indeholde sygehusets fælles akutmodtagelse, en intensivafdeling, børn- og ungepsykiatri, en afdeling til isolation af patienter, et område for scannere (nuklearmedicin) samt et apotek.

Annonce

Kontrakt på 80 procent af byggeriet

Med beslutningen om at fortsætte samarbejdet med italienske JV CMB/Itinera er der nu skrevet kontrakt på 80 procent af byggeriet ved Nyt OUH. De sidste 20 procent drejer sig om blandt andet sygehusets serviceby.

Den samlede pris på de fire klynger, som udgør cirka 30 procent af byggeriet, ender med at koste cirka 1,5 milliarder kroner.

I forbindelse med kontrakten har entreprenørfirmaet også været ind over projektet med nye forslag, der kan optimere byggeprocessen. Og det er noget, der glæder formanden for regionens anlægs- og innovationsudvalg, Karsten Uno Petersen (S).

- Det tætte samarbejde med totalentreprenøren om optimeringerne er medvirkende til, at vi nu står i en rigtig god udgangsposition i forhold til at skabe et sygehus, der vil kunne måle sig med de bedste i Danmark og Europa. I denne sidste runde optimeringer har vi kunnet se på tværs af alt det sygehusbyggeri, som JV CMB/Itinera kommer til at stå for. Derfor får vi så at sige fuld valuta for disse optimeringer, så vi fortsat undgår at skære i areal og funktioner, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce