x
Annonce
Nordfyn

Endelig: Kirkegårdsstrid får en ende

Gravstedsejer Frode Hemmingsen til venstre i billedet kan nu glæde sig over, at hans og flere andre gravstedsejeres klager er blevet hørt. Arkivfoto: Dorthe Wolff
En halvandet år lang strid mellem gravstedsejere på Guldbjerg kirkegård og menighedsrådet i Skovby, Ore og Guldbjerg sogne ser nu endelig ud til at blive lagt i graven.

Guldbjerg: Efter alt at dømme er freden ved at genindfinde sig på Guldbjerg Kirkegård. Efter halvandet års stridigheder har menighedsrådet besluttet at tilbageføre ændringer af kirkegården, som menighedsrådet gennemførte - ifølge gravstedsejere i "vild-vest-stil" - efter den tørre sommer 2018.

Undervejs er der blevet afholdt flere borgermøder om emnet, og allerede i august besluttede menighedsrådet efter et høringsmøde med gravstedsejerne at tilbageføre ændringerne.

Det viste sig dog af flere årsager svært for menighedsrådet at genetablere en central tværgang, blandt andet fordi nogle gravsteder i forbindelse med omlægningen var blevet større og mere regulære uden små vinkler. Derfor, skriver Pastoratsrådsformand Michael Bjergsø i seneste sogneblad, var der "forståeligt nok en del gravstedsejere, der meget gerne så, at tværgangen blev ført tilbage, mens enkelte andre gerne så omlægningen bevaret."

Ved et borgermøde den 15. december kom man dog frem til en løsning, hvor den skrå tværgang genetableres på en måde, der tilgodeser de gravstedsejere i begge ender af tværgangen, der ønsker at bevare den lige kant.

- Sådan et forløb bør selvfølgelig give anledning til selvransagelse. Sådan en sag minder os om, at det faktisk er vigtige områder, vi har med at gøre, for det er områder, der betyder noget for mennesker. Derfor er det godt at mærke en interesse – også selvom den ind imellem er kritisk. Så vi vil øve os i både at være grundige og åbne i vores arbejde, afslutter Michael Bjergsø emnet i sognebladet.

Det meste af genetableringen er allerede gennemført, fortæller gravstedsejer Frode Hemmingsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce