Annonce
Nyborg

Endelig: Hurra for seniorbofællesskabet Færgelejet

I forbindelse med den officielle indvielse af seniorbofællesskabet Færgelejet havde gæsterne mulighed for at se nogle af lejlighederne - og den formidable udsigt. Foto: Michael Bager

Efter fire års tilløb er en flok aktive seniorer på plads i Færgelejet. Seniorbofællesskabet indviet med taler, sang og hotdogs.

Nyborg: Hurra. Hurra. Hurra.

Hurra'erne gjaldede gang på gang fredag middag i det splinternye fælleshus ved seniorbofællesskabet Færgelejet i Nyborg.

Efter fire år med drømme, møder, intens lobby-arbejde, nederlag og sejre, sparerunde og byggeri, er fællesskabet endelig en realitet og de fleste af de 39 lejligheder er taget i brug. Så der var virkelig noget at fejre ikke mindst for beboerne, men også for entreprenører og boligselskabet Holmegården, der er står bag det flotte etagebyggeri ved Nyborgs havnekanal.

Flere af talerne understregede, at det er nogle specielle og meget aktive seniorer, der rykker ind i de nye boliger.

- Det her har været en laaaang proces, og det har bestemt ikke været nogen solskinstur i parken, sagde forretningsføreren for Holmegården, Jette Egebjerg og så helt træt ud ved tanken om alt det bøvl, der har været undervejs.

Forretningsføreren er blot 46 år gammel, men fire års samarbejde med de toptunede seniorer bag Færgelejet, havde fået hende til at tænke over det gode liv som ældre, og hun havde endda hyret Mille Lambert fra voldspillet til at synge Gnags-sangen "Når jeg bliver gammel".

Formanden for Færgelejet, Keld Clement, har om nogen æren for det nye seniorbofællesskab, men han holdt en meget afdæmpet tale, selvom hans store drøm endelig er gået i opfyldelse.

- Det er dejligt, når det efter så meget knokleri lykkes at overbevise myndighederne, sagde han og sendte en diskret stikpille til borgmester Kenneth Muhs (V), der netop havde været på talerstolen og rost seniorerne og byggeriet.

Det var det borgerlige flertal i byrådet med Kenneth Muhs i spidsen, der var sværest at overbevise om at kommunen skulle bruge otte millioner skattekroner på et seniorbofællesskab med en flok beboere, der er forholdsvis velbjergede.

På et tidspunkt forsøgte seniorerne at overbevise politikerne ved at sige, at et seniorbofællesskab samlet set vil blive til økonomisk gevinst for Nyborg, fordi det vil tiltrække borgere fra andre kommuner.

- Ti af lejlighederne er nu beboet med folk, der kommer udefra, og når vi er kommet rigtigt på plads, vil vi også undersøge, hvor mange borgere udefra, der har købt de huse, beboerne hernede har solgt, sagde Keld Clement, da talerne var overstået.

- Jeg er sikker på, de otte millioner kroner kommer tilbage mangefold til Nyborg Kommune. Både som skat fra de nye borgere og i form af handel oppe i byen, sagde han, inden han tog plads i køen foran pølsevognen, der var kørt frem udenfor fælleshuset.

I den kommende weekend er der åbent hus og loppemarked i Færgelejet. Det sker lørdag den 8. september i tidsrummet fra klokken 10 til 14.

Annonce

Færgelejet

Seniorbofællesskabet Færgelejet er opført af AB Holmegården, men initiativet kommer fra en flok aktive seniorer.Byggesummen er på omkring 80 millioner kroner. Heraf er otte millioner et kontant indskud fra Nyborg Kommune.

Der er 39 lejligheder i tre forskellige størrelser.

Beboerne har desuden et meget flot fælleshus med samlingssal, køkken, værksteder og to gæsteværelser.

Interessen har været enorm, og mere end 300 familier er på venteliste.

Den store interesse for bofællesskabet på Færgehavnen i Nyborg fik Pædagogernes Pensionskasse til at gå i gang med et lignende byggeri på en nabogrund i færgehavnen. De overtog både arkitekterne, Skala Arkitekter, og rådgiveren, Kuben.

Borgmester Kenneth Muhs sagde tillykke til beboerne i det nye seniorbofællesskab. Og så roste han i øvrigt byggeriets dristige arkitektur. Foto: Michael Bager
Fælleshuset, der fremover er hjertet i seniorbofællesskabet Færgelejet. Foto: Michael Bager
Der er flot udsigt fra seniorbofællesskabet til alle sider. Her ind mod byen og kirken. Både flagstangen og flaget var gaver til beboerne. Foto: Michael Bager
Seniorbofællesskabet Færgelejet i Nyborg indvies. Foto: Michael Bager
Seniorbofællesskabet Færgelejet i Nyborg indvies. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce