Annonce
Sydfyn

Endelig er det bevist: Hasselmus bruger omdiskuteret sydfynsk motorvejsbro

Den omdiskuterede faunabro over motorvejen nord for Svendborg. Endelig er der dokumentation for, at den truede gnaver hasselmusen krydser motorvejen via broen.
Sydfynske naturforskere har omsider bevis for, at den truede hasselmus benytter en omdiskuteret faunabro over Svendborgmotorvejen.

Sydfyn: Mere end 10 år er gået, siden motorvejen mellem Odense og Svendborg åbnede, og nu er det endelig blevet bevist, at en omdiskuteret motorvejsbro til dyrelivet nord for Svendborg virker efter hensigten.

I 2008 stod den såkaldte faunapassage hen over den nyåbnede motorvej færdig, så dyrelivet i Kirkebyskoven fortsat har en sikker rute over det firesporede stykke asfalt. Broen til dyrelivet blev ikke mindst bygget af hensyn til den truede og sjældne hasselmus, men faunapassagen var længe et omdiskuteret byggeri - for giver det dog mening at bruge så mange penge til en bred motorvejsbro til dyrelivet, som hasselmusen måske vil benytte, lød spørgsmålet fra kritikerne.

Faunabroen har gennem årene været diskuteret livligt på Sydfyn, men nu kan det i hvert fald slås fast, at de sydfynske hasselmus bruger broen.

Annonce
Hasselmus på faunabro over Svendborgmotorvejen. Fanget med et vildtkamera i den sydfynske sommernat.

Forskere fra museet Naturama i Svendborg har nemlig sammen med den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening opsat vildtkameraer på broen, og det viser sig, at der er masser af hasselmus på passagen.

- Vi placerede to kameraer med 60 meters mellemrum midt på faunabroen og ved motorvejsbroens vestside. Begge havde optagelser af hasselmus over 28 forskellige datoer fra den 7. juni til den 3.august i år. Vi er vildt begejstrede. For det betyder, at hasselmusen bruger muligheden for fri passage mellem dens oprindelige levesteder i området. Det sikrer, at der fortsat er den nødvendige genudveksling mellem individerne, fortæller seniorforsker Thomas Bjørneboe Berg fra Naturama i en pressemeddelelse.

Naturen har forlængst overtaget den 13 år gamle faunabro over Svendborgmotorvejen lidt nord for Svendborg. Det tætte krat skærmer, så store og små dyr som hasselmusen har ro til at krydse motorvejen.

Faunabroen nord for Svendborg er gennem årene blevet beklædt med et tæt krat af bærbærende buske og træer. Den tætte beplantning skærmer for trafikken under broen og gør færdslen over broen mere tryg for både små og store pattedyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Erhverv For abonnenter

Nyt kæmpe erhvervsbyggeri ved motorvejen ligger indenfor kirkebyggelinjen: - Når vi står på kirkegården, kan vi kigge henover taget

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Nordfyn For abonnenter

Passager faldt ud af kurven: Havarikommission har undersøgt alvorlig hændelse under DM i ballonflyvning

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Navne

Fynske dødsfald

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Annonce