Annonce
forside

Endelig enighed i sfo-sag: Se hvor den nye sfo i Marstal skal ligge

Den nye sfo skal ligge i forlængelse af den gule bygning midt i billedet, som i dag rummer en del af indskolingen. Yderst til højre anes Aggershøj. Foto: Andrea Bisgaard

To politiske udvalg har stemt om placeringen af den nye sfo, og der tegner sig et flertal for en placering i umiddelbart forlængelse af indskolingen i Lunden.

Ærø: Efter mere end to års diskussion om, hvor den nye skolefritidsordning (sfo) i Marstal skal ligge, tegner der sig nu et flertal i kommunalbestyrelsen for, at det nye byggeri skal ligge i Lunden i direkte forlængelse af indskolingen.

Kultur- og socialudvalget diskuterede placeringen på sit møde den 15. februar, og her var meningerne delte. Men i teknik-, miljø- og havneudvalget, som mødtes den 17. januar, var der bred enighed om, at den nye sfo skal ligge i Lunden. Dermed ser det ud til, at der bliver et flertal i kommunalbestyrelsen for Lunden.

Formanden for teknik-, miljø- og havneudvalget, Lennart Mogensen (V), havde ellers tidligere på ugen lagt op til, at man skulle renovere indskolingen og bruge den til både skole og sfo, men på mødet i udvalget valgte han altså at stemme for Lunden.

- Men jeg ser stadig gerne, at vi slår to fluer med et smæk, da jeg mener, at indskolingen trænger til en renovering. En mulighed kunne være at bygge nyt på lidt færre kvadratmeter - hvilket også giver mening i forhold til det faldende børnetal - og samtidig renovere indskolingen, siger han.

Han mener, at det giver stor synergi at placere sfo'en på skolens område.

- Det betyder jo, at sfo'en kan bruge skolens område. Lærerværelset kan bruges som mødelokale, og børnene har mulighed for at bruge skolens faciliteter og udendørsarealer. Jeg vil hellere bygge mindre og godt og så også have mulighed for at renovere indskolingen og lave nogle lækre udendørsarealer, siger han.

Annonce

Sådan stemmer politikerne

Nogle politikere har stemt - eller vil snart stemme - om placeringen af den nye sfo i Marstal. Her kan du se, hvad de har stemt eller vil stemme:Ole Wej Petersen (S): Lunden. Inga Blom Thomas (S): Lunden. Peter Hansted (S): Lunden. Jens Weiss (S): Lunden. Leo Holm (K): Lunden. Mads Boeberg Hansen (K):Lunden. Søren Degn Laxy (K): Lunden. Lennart Mogensen (V): Lunden. Kaj Nøttrup (V): Har ikke truffet den endelige beslutning endnu - afventer mødet i erhvervs- og økonomiudvalget den 7. februar. Mona Madsen (V): Renovering af indskolingen. Bent Juul Sørensen (Æ): Vil først udtale sig efter erhvervs- og økonomiudvalgsmødet den 7. februar. Minna Henriksen (SF): Syrenvej. Carl Jørgen Heide (P): Syrenvej. Bente Friis Andersen (DF): Lunden. Flemming Boye (DF): Lunden.

Færre kvadratmeter

Sagen har ikke været behandlet i erhvervs- og økonomiudvalget eller kommunalbestyrelsen endnu - det bliver den den 7. og 20. februar - men borgmester Ole Wej Petersen (S) glæder sig over, at der allerede nu ser ud til at være konsensus om, hvor sfo'en skal ligge.

- Når kommunalbestyrelsen har behandlet sagen i februar, går der en proces i gang, hvor skolebestyrelsen og medarbejderne på skolen og i sfo'en skal inddrages. Jeg mener, at de skal have maksimal indflydelse på, hvordan den nye sfo skal være, siger han.

Kommunalbestyrelsen har afsat seks millioner kroner til byggeriet, og her er indtægten for salget af de to eksisterende sfo'er ikke medregnet. Prisen for den nye sfo bliver på omkring 9,5 millioner kroner, fremgår det af administrationens beregninger.

Flere politikere mener dog ikke, at den nye sfo skal være for stor.

- Børnetallet falder, og derfor synes jeg ikke, at vi skal bygge for stort, siger Lennart Mogensen (V), og Ole Wej Petersen (S) er enig.

- Jeg vil anbefale, at vi bygger efter det lovpligtige mindstekrav, da vi ved, at børnetallet er faldende, siger han.

Venter på et udkast

Hvis Lunden bliver vedtaget i kommunalbestyrelsen i februar, kommer bygningen formentlig til at ligge i forlængelse af indskolingen, og dermed kommer den til at ligge tæt på Aggershøj, som drives af Indenlandsk Sømandsmission.

Sømandsmissionær og bestyrer af Aggershøj Simon Ambrosen vil vente med at udtale sig, til han har set kommunens udkast.

- Det er lettere at forholde sig til, når der kommer nogle tegninger på bordet. Men det er klart, at det kan få en betydning for os. Ikke mindst i forhold til støj, da sfo'en holder åbent hver dag til klokken 17 og i alle ferier, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce