Annonce
Nordfyn

Endelig: Nu må datter komme hjem til sin gamle mor igen

Birgit Vous var onsdag på besøg hos sin 93 år gamle mor, der bor på plejecentret Kærgården i Otterup. Da måtte hun ikke træde inden for i morens hjem. Det må hun fra torsdag. Foto: Dorthe Wolff
Torsdag er det slut med udendørs besøg og vink gennem ruden. Birgit Vous glæder sig til endelig at kunne komme ind i sin mors hjem igen.
Annonce

Otterup: Birgit Vous har set frem til, at hun fra torsdag atter kan besøge sin mor på 93 år uden begrænsninger på plejecentret Kærgården i Otterup. Det kan hun efter, at Sundheds- og Ældreministeriet meddelte i en pressemeddelelse tidligere på ugen, at borgere på plejehjem og sygehuse igen frit kan få besøg både ude og inde. Det glæder Birgit Vous efter flere måneder med restriktioner.

- Vi har jo siddet ude i fælleshaven i al slags vejr, og det stakkels personale har dælme rendt rundt og leget servitricer for os alle sammen. De har godt nok knoklet det personale.


Forleden var der en af de gamle mænd, der rendte rundt og ledte efter sin kone og var ret aggressiv og smækkede med dørene.

Birgit Vous, datter til plejehjemsbeboer


Udover begrænsninger på besøg har der også været praktisk besvær forbundet med de seneste måneder.

- Min mor skulle have noget nyt sommertøj, og det er jo gerne mig, der handler det. Men så har det været svært at få noget personale til at prøve tøj på hende, så jeg eventuelt kan få det udleveret igen, hvis noget skal byttes. De har så travlt, og det forstår jeg jo godt, men det har været rigtig besværligt, at jeg ikke bare selv har kunnet gå hen og banke på hendes dør og ordne sådan nogle ting.

Annonce

Svært for demente

Birgit Vous' mor er "frisk i hovedet og forstår det hele". Men flere på samme afdeling er demente beboere, som har haft ekstra svært ved situationen.

- Mange af dem er blevet aggressive, fordi de ikke har kunnet forstå det. Forleden var der en af de gamle mænd, der rendte rundt og ledte efter sin kone og var ret aggressiv og smækkede med dørene. Og det forstår jeg godt, for det har været en svær periode.

Det er blandt andet i forbindelse med nyt tøj og prøvning af tøj, at det har vist sig bøvlet med besøgsrestriktioner. Birgit Vous glæder sig til at kunne besøge sin mor på vanlig vis igen og hjælpe hende inden for. Foto: Dorthe Wolff

Birgit Vous havde gerne set, at pårørende blev coronatestet for så at kunne besøge beboerne, hvis testen var negativ.

- På Kærgården har de ældre jo deres egen indgang, fordi man kan gå ind af deres terrassedør og sidde hos dem og være hos dem - men det har vi jo heller ikke måttet. Der har heller ikke været samtalerum eller skærme, hvor man har kunnet snakke sammen.

Annonce

Blevet mere gammel

Birgit Vous mener, at hun har kunnet se en forandring hos hendes mor og flere andre plejehjemsbeboere de seneste måneder.

- Jeg synes, at hun i den her periode er blevet lidt mere gammel, fordi det er som om, at hun kører i ring om det, hun snakker om. Og det synes jeg også, at jeg kan se på nogle af de andre. Det er som om, at de er sunket lidt mere ind i sig selv.

Under besøgene skal Birgit Vous som andre besøgende på plejehjemmet fortsat følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde en fysisk afstand på to meter, sørge for god håndhygiejne og undgå at berøre kontaktpunkter som dørhåndtag og lignende.

Birgit Vous under et besøg onsdag. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Udland

Tidligere Fyens-journalist tæt på eksplosion: Det ser ud, som om der var placeret bomber overalt

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce