Annonce
Læserbrev

Endelig bliver der taget et opgør med de kyniske kviklån

Hvert år ender tusindvis af danskere i en ond gældsspiral, som mange kæmper i årevis med at slippe ud af igen. Den svære økonomiske situation er deblevet lokket til ved at optage de såkaldte kviklån. Kviklån der lokker med hurtige kontanter på kontoen. For nogens vedkommende for at klare den næste regning eller for at få råd til julegaver til de nærmeste. Men lånet er i virkelighed en kynisk forretningsmetode, der har et eneste formål – nemlig at udnytte den enkelte ved at udlåne hurtige penge til ekstremt høje renter.Renter der stavnsbinder låntager mange år frem.

Kviklånet frister særligt den gruppe, der i forvejen har svært ved at styre deres økonomi. Og som ikke kan gennemskue konsekvenserne af de hurtige lån med de dyre renter. Eller den enlige forældre uden det økonomiske overskud i hverdagen, der bare den ene gang vil give børnene nye vinterstøvler, en konfirmationskjole eller en mobiltelefon. Jeg har længe været fortaler for, at vi begrænsede kviklån. Det sker nu. Fordi vi i regeringen ønsker at beskytte danskerne mod de lån, der kan give den enkelte enormeøkonomiske problemer. Vi ser særligt unge, der ikke kan gennemskue konsekvenserne af kviklån og derfor kommer til at hænge på dyre renter og omkostninger mange år ud i fremtiden. Udgifter der i yderste konsekvens kan sætte en stopper for at tage en uddannelse eller leve livet med samme muligheder som andre unge. Det er ikke for tidligt, at der bliver grebet ind overfor de kviklån, som er med til at fastholde mennesker i endeløs gæld. Kviklån er lidt for smart. De udnytter svage sjæle. Er dybt usolidariske Alt for uigennemsigtigt – og ikke mindst alt for udbredt. Derfor er jeg glad for, at vi nu begrænser skadevirkningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce