Annonce
Nyborg

End of The Rainbow: Ikke ét ord om Betty Glosted eller underskud

Rollen som Judy Garland var tiltænkt som en hyldest til Betty Glosted. Alligevel bliver hun ikke nævnt i den afsluttende pressemeddelelse. Foto: Emilie Therese
Efter en uges forsinkelse har produktionsselskabet bag teateropsætningen udsendt en pressemeddelelse på over 500 ord. I den har der dog hverken været plads til Betty Glosted eller aktiveringen af underskudsgarantien fra Nyborg Kommune.

NYBORG: En succes på flere planer.

Sådan binder produktionsselskabet Damby & Wahlers sløjfe på opsætningen af "End of the Rainbow", som søndag i forrige uge spillede for sidste gang på Bastionen i Nyborg.

I en pressemeddelelse skriver produktionsselskabet, at de har fået mere blod på tanden efter at lave flere teateropsætninger af høj kvalitet, og de håber på, at nyborgenserne også vil støtte op om deres kommende forestillinger.

Imidlertid nævner Damby & Wahlers ikke Betty Glosted med ét eneste ord, selvom hele opsætningen var ment som en hyldest til skuespillerinden.

Pressemeddelelsen berører heller ikke skandalen, som kørte i medierne og rundt om i stuerne, hvor de ekskluderede hovednavnet fra opsætningen og senere måtte trække i land for at give Betty Glosted en officiel undskyldning.

Fyens Stiftstidende har i flere omgange forsøgt at få en kommentar fra Damby & Wahlers omkring dette, men folkene bag har afvist at udtale sig yderligere.

Annonce

Formand: Øget omsætning for hoteller og restauranter

Selskabet oplyser, at mere end 2000 personer har set opsætningen af "End of the Rainbow" fordelt over 14 forestillinger. Det svarer til lidt under 150 tilskuere i gennemsnit pr. forestilling, og producent Allan Wahlers medgiver, at det ikke helt lever op til forventningerne.

- I forhold til forestillingen og modtagelsen kunne vi ikke have ønsket os en meget bedre start på teatereventyret i Nyborg, og selv vi selvfølgelig havde håbet på endnu flere solgte billetter, giver det os blod på tanden," skriver han i pressemeddelelsen.

Det indeholder også følgende citat fra formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Nyborg Kommune, Erik Rosengaard (V).

- Opførelsen af End of the Rainbow har allerede været med til at tiltrække gæster udefra, hvilket har betydet øget omsætning i både restauranter og på hoteller, og det er jo positive sidegevinstier ved sådan et flot arrangement, fortæller Erik Rosengaard ifølge pressemeddelelsen.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Erik Rosengaard, som kan fortælle, at han ikke selv har set konkrete tal fra restaurationsbranchen, men at han bygger sine udtalelser på udmeldinger fra Damby & Wahlers.

Underskudsgaranti

I alt har Nyborg Kommune givet tilskud for 375.000 kroner. 175.000 kroner af dem er givet i form af en såkaldt underskudsgaranti, som kun ville træde i kraft, hvis der blev brug for det. Og det gør der.

Erik Rosengaard oplyser således til Fyens Stiftstidende, at hele underskudsgarantien vil blive brugt. Ifølge udvalgsformanden vil politikkerne nu gå i tænkeboks i forhold til, om man vil yde støtte til damby&wahlers kommende opsætning ,"Company", som er programsat til efteråret.

- Det er ingen hemmelighed, at de har en forestilling til efteråret, hvor de ganskegivet vil søge om midler. Det vil vi så behandle i kultur- og fritidsudvalget, men jeg kan på nuværende tidspunkt ikke fortælle, om vi vil se positivt på den ansøgning. Det bliver en samlet vurdering, vi vil tage i udvalget, siger han.

Erik Rosengaard (V) kan ikke love, at Nyborg Kommune stiller med samme midler til næste opsætning af Damby & Wahlers. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce