Annonce
Nyborg

End of The Rainbow: Ikke ét ord om Betty Glosted eller underskud

Rollen som Judy Garland var tiltænkt som en hyldest til Betty Glosted. Alligevel bliver hun ikke nævnt i den afsluttende pressemeddelelse. Foto: Emilie Therese
Efter en uges forsinkelse har produktionsselskabet bag teateropsætningen udsendt en pressemeddelelse på over 500 ord. I den har der dog hverken været plads til Betty Glosted eller aktiveringen af underskudsgarantien fra Nyborg Kommune.

NYBORG: En succes på flere planer.

Sådan binder produktionsselskabet Damby & Wahlers sløjfe på opsætningen af "End of the Rainbow", som søndag i forrige uge spillede for sidste gang på Bastionen i Nyborg.

I en pressemeddelelse skriver produktionsselskabet, at de har fået mere blod på tanden efter at lave flere teateropsætninger af høj kvalitet, og de håber på, at nyborgenserne også vil støtte op om deres kommende forestillinger.

Imidlertid nævner Damby & Wahlers ikke Betty Glosted med ét eneste ord, selvom hele opsætningen var ment som en hyldest til skuespillerinden.

Pressemeddelelsen berører heller ikke skandalen, som kørte i medierne og rundt om i stuerne, hvor de ekskluderede hovednavnet fra opsætningen og senere måtte trække i land for at give Betty Glosted en officiel undskyldning.

Fyens Stiftstidende har i flere omgange forsøgt at få en kommentar fra Damby & Wahlers omkring dette, men folkene bag har afvist at udtale sig yderligere.

Annonce

Formand: Øget omsætning for hoteller og restauranter

Selskabet oplyser, at mere end 2000 personer har set opsætningen af "End of the Rainbow" fordelt over 14 forestillinger. Det svarer til lidt under 150 tilskuere i gennemsnit pr. forestilling, og producent Allan Wahlers medgiver, at det ikke helt lever op til forventningerne.

- I forhold til forestillingen og modtagelsen kunne vi ikke have ønsket os en meget bedre start på teatereventyret i Nyborg, og selv vi selvfølgelig havde håbet på endnu flere solgte billetter, giver det os blod på tanden," skriver han i pressemeddelelsen.

Det indeholder også følgende citat fra formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Nyborg Kommune, Erik Rosengaard (V).

- Opførelsen af End of the Rainbow har allerede været med til at tiltrække gæster udefra, hvilket har betydet øget omsætning i både restauranter og på hoteller, og det er jo positive sidegevinstier ved sådan et flot arrangement, fortæller Erik Rosengaard ifølge pressemeddelelsen.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Erik Rosengaard, som kan fortælle, at han ikke selv har set konkrete tal fra restaurationsbranchen, men at han bygger sine udtalelser på udmeldinger fra Damby & Wahlers.

Underskudsgaranti

I alt har Nyborg Kommune givet tilskud for 375.000 kroner. 175.000 kroner af dem er givet i form af en såkaldt underskudsgaranti, som kun ville træde i kraft, hvis der blev brug for det. Og det gør der.

Erik Rosengaard oplyser således til Fyens Stiftstidende, at hele underskudsgarantien vil blive brugt. Ifølge udvalgsformanden vil politikkerne nu gå i tænkeboks i forhold til, om man vil yde støtte til damby&wahlers kommende opsætning ,"Company", som er programsat til efteråret.

- Det er ingen hemmelighed, at de har en forestilling til efteråret, hvor de ganskegivet vil søge om midler. Det vil vi så behandle i kultur- og fritidsudvalget, men jeg kan på nuværende tidspunkt ikke fortælle, om vi vil se positivt på den ansøgning. Det bliver en samlet vurdering, vi vil tage i udvalget, siger han.

Erik Rosengaard (V) kan ikke love, at Nyborg Kommune stiller med samme midler til næste opsætning af Damby & Wahlers. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce